to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 03.11.2022

Κοινωνία

«Nα σταματήσει η ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχώρησαν 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.


Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Με βάση τον νόμο 4589/2019, με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, καθώς οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, τον Αύγουστο του 2022 συμπλήρωσαν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων της Ειδικής Αγωγής.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Σύμφωνα με Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., πολλές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχουν προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου,  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί.

«Η έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα, καθώς αφενός, όσο αργεί, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί τελούν υπό ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια, αφετέρου, βάσει νόμου η δοκιμαστική περίοδος των δύο ετών έληξε ήδη από τις 19/8/2022», υπογραμμίζει ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες  βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει για ποιον λόγο δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που έχουν συμπληρώσει τον χρόνο δοκιμαστικής υπηρεσίας των νεοδιόριστων ήδη από τις 19/08/22, αλλά και  πότε αυτές θα εκδοθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)