to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:41 | 07.10.2015

Πολιτική

«Να πληρώσουν τα κανάλια», μας είπε ο Στ. Θεοδωράκης! (βίντεο)

«Nα μην υπάρχουν τριγωνικές σχέσεις media - πολιτικής - τραπεζών», τόνισε επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού, προκαλώντας απορίες για το αν ξέχασε ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί το κόμμα του...


Κατά τ' άλλα (via Ναυτεμπορική):

Στην ανάγκη σχηματισμού μικρότερης κυβέρνησης στάθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Όπως ανέφερε, η χώρα χρειάζεται μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων, ενώ έκανε λόγο για απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε τις προτάσεις του Ποταμιού και  τόνισε ότι πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν  490 Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους.

Πρότεινε τη δημιουργία μιας ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων, για όλη την Ελλάδα και για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000, από τον «βραχνά» του ΦΠΑ.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για αποδέσμευση 1.000 εφοριακών και ένταξή τους στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων για όλες τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 30.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε, πρέπει να καταργηθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων για να διευκολυνθούν οι παγωμένες αγοραπωλησίες και να ξεμπλοκάρει η ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ στάθηκε στην ανάγκη επαναπατρισμού μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού, με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς όμως άλλα πρόστιμα.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος. Σε πέντε χρόνια να γυρίσουμε σε ανεργία 12%», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο πλούτο, ανέφερε και εξήγησε πως ενέργεια, τουρισμός και μεταφορές αποτελούν τις μεγάλες επενδύσεις, η αγροτική παραγωγή είναι η διαχρονική επένδυση και η νεανική επιχειρηματικότητα και η παιδεία είναι οι νέες επενδύσεις. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε μηδενική φορολογία για πέντε χρόνια για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πάνω από 100 θέσεις εργασίας, ενώ έθεσε ως στόχο μέχρι το τέλος της τετραετίας να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων στο 22%.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)