to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 15.01.2019

Πολιτική

Να πάρει αποστάσεις από τις μεθόδους του υποκόσμου, καλεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

«Να γνωρίζουν καλά ότι κανένα στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν εκφοβιζεται από τέτοιες μεθόδους του υποκόσμου»: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σχετικά με την επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών για τη συμφωνία των Πρεσπών


(αφίσα που δημοσιεύει το voria.gr από την ακροδεξιά «καμπάνια« της στοχοποίησης βουλευτών)

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι αφίσες στοχοποίησης βουλευτών που θα ψηφίσουν τη συμφωνία Πρεσπών εντάσσονται σε μια οργανωμένη επιχείρηση εκφοβισμού  εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι φασιστικές αυτές πρακτικές πρέπει να καταδικαστούν από όλα τα πολιτικά κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης, έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλει να αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες του. Αν έστω και τώρα δεν πάρει αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από αυτές.

Να γνωρίζουν καλά  ότι κανένα στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν εκφοβιζεται από τέτοιες μεθόδους του υποκόσμου».

Η στοχοποίηση των βουλευτών

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην χυδαία ακροδεξιά καμπάνια στη Βόρεια Ελλάδα ενάντια σε βουλευτές που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το voria.gr, η αφισοκόλληση άρχισε από χθες το βράδυ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας όπου πολιτεύονται οι βουλευτές και συγκεκριμένα σε Ιερισσό, Πολύγυρο, Κατερίνη και Σκύδρα:

Οι απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και η σύλληψη του 62χρονου

Θυμίζουμε ότι στις 12/1, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές σε βουλευτές ΑΝΕΛ, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Παράλληλα,  στον εισαγγελέα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οδηγείται σήμερα ο άνδρας που συνελήφθη, χτες στο βράδυ, στο Παγκράτι, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για 62χρονο πρώην ναυτικό, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα μήνυμα (SMS) που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά (διαβάστε αναλυτικά).

Τι αναφέρει η «Εφ.Συν.»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ''εφημερίδα των Συντακτών'', φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια, τηλεφωνικές απειλές σε βάρος των ίδιων και των συγγενών τους είναι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνται ήδη η Αστυνομία και η Εισαγγελία.

Στο στόχαστρο Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης, που φέρονται να έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα έχει δεχθεί φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών, με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κώστας Ζουράρις αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση, δέχεται σειρά τηλεφωνημάτων όπου άγνωστοι απειλούν τη ζωή του.

Απειλητικά τηλεφωνήματα έχει δεχθεί και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος έχει από καιρό καταστήσει σαφή την θέση του για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άγνωστοι απειλούν τη ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του και ειδικότερα της συζύγου και της κόρης του. Όπως ανέφεραν επίσης ανέφεραν οι Βασίλης Σκουρής και Αγγελική Σπανού στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας", ο Σπύρος Δανέλλης έχει επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, από την οποία ζήτησε προστασία για την οικογένειά του, παρουσιάζοντας της μάλιστα και τα σχετικά τεκμήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)