to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να παραιτηθούν Δένδιας και Αθανασίου

Προφανώς οι φωστήρες της Συγγρού θέλουν να μας πουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, στον οποίο δινόταν τακτικά άδεια εξόδου από τη φυλακή, απέδρασε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ!


Η κυβέρνηση, στην περίπτωση της διαφυγής του Χριστόδουλου Ξηρού, θυμίζει, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"! Κατηγορεί την "Αυγή" ότι είχε δημοσιεύσει την άποψη "συντρόφων των φυλακισμένων της 17Ν", οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον ημίτυφλο Σάββα Ξηρό. Και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστήριξε το αίτημα αυτό.

Προφανώς οι φωστήρες της Συγγρού θέλουν να μας πουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, στον οποίο δινόταν τακτικά άδεια εξόδου από τη φυλακή, απέδρασε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ! Λίγο ακόμη και θα ισχυριστούν ότι η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία, σύμφωνα με την οποία δημοσιεύονται άρθρα και επιστολές με απόψεις που δεν απηχούν αναγκαστικά την άποψη της "Αυγής", επέχουν θέση... αποφυλακιστηρίου!

Οι γελοιότητες της Συγγρού και του Μαξίμου όμως δεν μπορούν να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα της κοινής γνώμης, η οποία εμβρόντητη διακρίνει σκοπιμότητες πίσω από τη διαφυγή Ξηρού. Μόλις λίγες μέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι η χώρα έχει "πρόβλημα τρομοκρατίας", αφήνεται να βγει από τη φυλακή ένα πρόσωπο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εγχώριας τρομοκρατίας. Δεν τον παρακολουθεί κανείς, διότι, ισχυρίζεται ο κ. Δένδιας, δεν είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις! Ποιον κοροϊδεύουν; Παριστάνουν τους Ηρακλείς της νομιμότητας αυτοί, οι κατά συρροήν υπεύθυνοι για βάναυσες παρακολουθήσεις πολιτών;

Η διαφυγή Ξηρού, ακόμη κι αν οφείλεται σε κραυγαλέες παραλείψεις, αναδεικνύει τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι οποίοι τις πρώτες μέρες της απόδρασης αλληλοδείχνονταν... Η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ειδικά στην περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού, έλαμψαν διά της... νομιμότητας, δηλαδή με την απουσία τους. Ούτε μια ΕΔΕ δεν έχει διαταχθεί ακόμη, ενώ οι πολιτικοί προϊστάμενοι το παίζουν πολιτικοί τιμητές για την απόδραση και η Ν.Δ. στήνει και πάλι μονταζιέρα ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στοιχειώδης πολιτική ευθιξία επιβάλλει την παραίτηση των κυρίων Αθανασίου και Δένδια. Ο Σαμαράς προεδρεύει εκ του μακρόθεν... Ή, ακριβέστερα, διατάζει να ρίχνουν "χειροβομβίδες" στον ΣΥΡΙΖΑ! Η απόδραση του Ξηρού, όμως, σε συνέχεια της διαφυγής άλλων προσώπων της τρομοκρατίας, ενισχύει τις υποψίες και τις εκτιμήσεις ότι στήνεται "ατζέντα τρομοκρατίας" εν όψει εκλογών. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μεθόδευση αυτή, που μπορεί να υποθάλψει διαφόρων ειδών προκλητικές ενέργειες και προβοκάτσιες. Γι' αυτό η απάντηση στο ερώτημα "ποιος ωφελείται" από την αναβίωση σεναρίων ή και πρακτικών τρομοκρατίας, παραμονές της διαγραφόμενης δημοκρατικής ανατροπής, ενισχύει τους φόβους ότι το σύστημα μπορεί να συμπεριφερθεί αδίστακτα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να προκαλέσει κλίμα πολιτικής αστάθειας. Ποιος έχει συμφέρον να τραβήξει την περόνη της "χειροβομβίδας";

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)