to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Να 'ναι οι λαοί αδελφωμένοι, μαύροι λευκοί ένας λαός» τραγούδησαν οι μαθητές του Ταύρου στην υποδοχή των προσφυγόπουλων από τον Ελαιώνα

«Να 'ναι οι λαοί αδελφωμένοι, μαύροι λευκοί ένας λαός». Τραγουδώντας το συμβολικό αυτό τραγούδι υποδέχτηκαν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ταύρου τα προσφυγόπουλα από τον Ελαιώνα στην πρώτη μέρα τους στο σχολείο. Η πιο αποστομωτική απάντηση στις μεμονωμένες ξενοφοβικές αντιδράσεις.




Περίπου 250 προσφυγόπουλα περίμεναν σήμερα το μεσημέρι με ανυπομονησία τη σειρά τους για να επιβιβασθούν στα πούλμαν που τους περίμεναν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και θα τους μετέφεραν στο σχολείο.





Η λέξη «σχολείο» στα χείλια αυτών των παιδιών που περίμεναν με χαρά και ανυπομονησία την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Όλα ήταν στην ώρα τους, στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας, περιμένοντας τα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στα σχολεία. Γονείς τα αποχαιρετούσαν με εμφανή την αγωνία τους, αφού ίσως και να ήταν η πρώτη φορά που τα αποχωρίζονταν, μετά το δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς που αναγκάστηκαν αν ακολουθήσουν.



Η Γιουσάι από τη Συρία, η Μάιντα από το Αφγανιστάν, ο Αχμέντ από τη Συρία κάθισαν σήμερα για πρώτη φορά στα θρανία. Εκεί τους καλωσόρισαν οι δάσκαλοι και οι μελλοντικοί συμμαθητές τους με χειροκροτήματα, ζωγραφιές, τραγούδια και κεράσματα, η καλύτερη απάντηση στις μεμονωμένες ξενοφοβικές αντιδράσεις γονέων.



«Ο Ταύρος ειναι προσφυγική γειτονιά. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές φωνές αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αποδέχθηκε με χαρά και αγκάλιασε τα παιδιά που ήρθαν σήμερα εδώ», δήλωσε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, Δημήτρης Φιλελές.

Στο σχολείο του Ταύρου θα παρακολουθήσουν τα απογευματινά μαθήματα 40 παιδιά που μιλάνε αραβικά και φαρσί.

«Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, όλων των φτωχών του τόπου μας ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» σε ανακοίνωσή του για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Αθήνας.

Και η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των προσφυγόπουλων, με τον αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα Χρήστο Καπάνταη να συνοδέυει τα παιδιά από το χώρο του Ελαιώνα στο σχολείο του Ταύρου. Τις επόμενες μέρες η Περιφέρεια θα μοιράσει σχολικά είδη στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αττικής.

243 παιδιά που μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα ξεκίνησαν σήμερα να παρακολουθούν μαθήματα σε πέντε συνολικά σχολεία στον Ταύρο, στο Θησείο και στην Ακαδημίας Πλάτωνος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)