to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 30.07.2020

Πολιτική

Να μπει τέλος στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η “Δύναμη Ζωής”

Να βάλει τέλος στην υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιχειρεί η “Δύναμη Ζωής”, με την απόφασή της να απέχει από τη συνεδρίαση, χθες, του αντιπροσωπευτικού, συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, το οποίο συστηματικά πλέον, με πρόσχημα την πανδημία, απαξιώνει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας.



Συγκεκριμένα χθες, 6 παρατάξεις, η “Δύναμη Ζωής” μαζί με άλλες 5 παρατάξεις επί συνόλου 9, στην Περιφέρεια απείχαν από μια διαδικασία τηλεδιάσκεψης που τείνει πλέον να καταντήσει παρωδία συνεδρίασης του Συμβουλίου, με την αποκλειστική ευθύνη να βαραίνει την Διοίκηση. Η τελευταία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, βλάπτοντας σοβαρά τη δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας, συνεδριάζοντας με τη Χρυσή Αυγή, τηρώντας μόνο τύποις στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές, όταν δεν τις παραβιάζει συνειδητά.
Μεγάλοι χαμένοι από αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια της Περιφερειακής Αρχής, η Δημοκρατία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η χρηστή διοίκηση, οι τοπικές κοινωνίες, οι πολίτες και τα προβλήματά τους. Κερδισμένο ένα καινοφανές σύστημα εξουσίας που στήνει συστηματικά η σημερινή διοίκηση με προγραμματικές συμβάσεις που έρχονται προς παράταση στο ΠΕ.ΣΥ μετά από τη λήξη ισχύος τους, με εκπρόθεσμες εισηγήσεις (όταν αυτές δεν απουσιάζουν εντελώς), με ελλιπέστατη ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων, με απουσία διαβούλευσης, με μείωση του αριθμού των συνεδριάσεων του ΠΕ.ΣΥ. Φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί με την επιλογή της Διοίκησης, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στην Βουλή, να συνεδριάζει το ΠΕ.ΣΥ με τηλεδιασκέψεις.
Η “Δύναμη Ζωής” σε επιστολή της, προς τον πρόεδρο του σώματος, στις 27 Ιουλίου 2020, αφού κατήγγειλε την άκρως προβληματική λειτουργία του ΠΕ.ΣΥ,  παρατήρησε ότι “δεν είναι δυνατόν ενώ η Βουλή συνεδριάζει δια ζώσης, με μέτρα και ενώ το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από όλες τις Παρατάξεις και είχε γίνει από τη Διοίκηση και εσάς αποδεκτό, αφού πληρούνται οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, να συνεχίζει να συνεδριάζει ακόμη με τηλεδιάσκεψη”.
Μπροστά λοιπόν στην εμμονή της Περιφερειακής Αρχής να αδιαφορεί για τη λειτουργία του ΠΕ.ΣΥ, η “Δύναμη Ζωής” επανήλθε με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Σώματος, κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο, γνωστοποιώντας ότι δεν θα μετέχει στη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη δέσμευση και τις σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ, και τονίζει ότι “είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο η επόμενη σύγκλησή του να γίνει δια ζώσης”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)