to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο» - Σιωπηρή πορεία μετά τα πολύνεκρα ναυάγια

Συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Σαπφούς και σιωπηρή πορεία από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης


Στις 7 και 30 το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών με αφορμή τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου (παράρτημα ΕΕΔΥΕ) και τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.

Μετά το τέλος της σύντομης ομιλίας σε μια συμβολική κίνηση ρίχτηκαν στην θάλασσα στεφάνια στη μνήμη των νεκρών προσφύγων της σημερινής ημέρας και ακολούθησε σιωπηρή πορεία στην αγορά και στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης σημείωνε ότι «καταδικάζουμε όσους έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό «τάφο» κατατρεγμένων από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντί για θάλασσα Ειρήνης.

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα των δολοφονικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ που οι πόλεμοι τους και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους ανάγκασαν και αναγκάζουν χιλιάδες γυναίκες να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια και τα παιδιά τους και τελικά βρίσκονται εγκλωβισμένες και αβοήθητες μακριά από τις πατρίδες τους. Είναι τα θύματα της πιο άγριας βίας και εκμετάλλευσης που πολλές φορές το πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή! Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ελλάδας διαχρονικά!

Δεν ανεχόμαστε την «κανονικότητα» των θανάτων προσφύγων και μεταναστών! Διαδηλώνουμε απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική του εγκλωβισμού, του ξεσπιτώματος, που έχει την σφραγίδα της ΕΕ και υλοποιείται από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες» Από την μεριά της η Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου (παράρτημα ΕΕΔΥΕ) επεσήμανε ότι «Ο θάνατος για άλλη μια φορά επισκέφτηκε τις ακτές μας. Δεκάδες πνιγμένοι άνθρωποι (στην πλειοψηφία τους νέες γυναίκες) ανασύρονται νεκροί από τη θάλασσα στο νησί μας.Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ, ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.Όλοι τους θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καταλήστευσης των χωρών τους.


Είναι ένοχοι:
Οι ιμπεριαλιστικές χώρες με τους πολέμους τους για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους σχέσεων.
Οι κεφαλαιοκράτες -όπου γης- με την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαιο, διαμάντια, πολύτιμα μέταλλα κ.α.) που δημιουργούν φτώχεια εξαθλίωση και μετανάστευση.

Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που προωθούν για να πετύχουν πιο εύκολα τους σκοπούς τους και οδηγεί σε εμφύλιους πολέμους δεκάδες χώρες, και κατ’ επέκταση σε μεταναστευτικά κύματα.Η πολιτικής της Ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης που βλέπει σε αυτούς τους ξεριζωμένους τους σύγχρονους σκλάβους, το φτηνό εργατικό δυναμικό που έχουν ανάγκη για την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Αυτοί πορωθούν την κατασκευή των κέντρων κράτησης στην χώρα μας για να πραγματοποιείται το σύγχρονο σκλαβοπάζαρό τους.

Η πολιτική της άρχουσας τάξης της χώρας μας προωθεί τα σχέδια της, συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (π.χ. Ουκρανία, Υποσαχάρια Αφρική κ.α.) ελπίζοντας να κερδίσει ένα κομμάτι της πίτας για τον εαυτό της.Η πολιτική της άρχουσας τάξης της Τουρκίας που εκμεταλλεύεται τον πόνο και την ανάγκη αυτών τω ξεριζωμένων για να υλοποιήσει τα επεκτατικά της σχέδια στο Αιγαίο και αλλού.Ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτές τις πολιτικές, μόνο δυστυχία, φτώχεια και θάνατο.

Τώρα είναι η ώρα να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους.
Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τα σχέδια τους, να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική θανάτου, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ειρήνη στον κόσμο και στην περιοχή μας.Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στα νέα στρατόπεδα των σύγχρονων σκλάβων που θέλουν να φτιάξουν στην Βάστρια και αλλού.Τώρα είναι η ώρα ενός ρωμαλέου, φιλειρηνικού κινήματος με μπροστάρηδες τους νέους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες στης χώρας μας».

Πηγή: Στο Νησί

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)