to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 31.12.2012

Οικονομία

Να μην περιοριστεί στον Γ.Παπακωνσταντίνου η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ ζητεί το ΚΚΕ

Την ανάγκη να μην περιοριστεί στον Γ.Παπακωνσταντινου η διερεύνηση για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες για την απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ και να αποδοθούν ευθύνες.


Τονίζει ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να αποφευχθεί κάθε περίπτωση παραγραφής. «Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση και τα κόμματα επιβάλλεται να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν για τη μη παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων» αναφέρει στην ανακοίνωση.


«Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τη λίστα Λαγκάρντ τονίζουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και τις αερολογίες των υποστηρικτών του περί εξυγίανσής του. Αναδεικνύουν επίσης την υποκρισία και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που μιλούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ληστεύουν το λαό».


* Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν στην Αλέκα Παπαρήγα η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής-Νήσων. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε αμέσως μετά: «Η ταξική πολιτική, η πολιτική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έχει ούτε ανθρωπιά, ούτε όρια, τα πάντα είναι υπέρ του κέρδους με αποτέλεσμα ανάμεσα στα πρώτα και όχι τα τελευταία θύματα της μνημονιακής πολιτικής και της πολιτικής εξόδου από την κρίση υπέρ του κεφαλαίου να είναι το πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα με ειδικές ανάγκες».



Πηγή: news.in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)