to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 18.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Να μην κλείσει το νοσοκομείο ''Παναγία''

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παναγία» εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα και καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.


"Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα", "Παλεύουμε για δημόσια υγεία για όλους", "Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία", ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των συγκεντρωμένων.


"Είμαστε εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Παναγία". 'Ενα Νοσοκομείο που έγραψε και γράφει τη δική του Ιστορία για πάνω από 40 χρόνια, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες όχι μόνο της Καλαμαριάς, της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων, αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Το στεγαστικό ζήτημα (ενοικιαζόμενο κτίριο) και η λήξη της σύμβασης του μισθώματος από τις 30 Απριλίου 2012 μας κάνει να ανησυχούμε έντονα για το μέλλον του νοσοκομείου μας. Επιπλέον η πρακτική από πλευράς διοίκησης, της συνεχούς υποβάθμισης της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου, η δεκάμηνη καθυστέρηση της πληωμής των δεδουλευμένων-εφημερίες, υπερωρίες-του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, η συστηματική αγνόηηση των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου, οδηγούν ουσιαστικά στην εξαθλίωση των συνθηκών δουλειάς των εργαζομένων και στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία. Όραμα δεν έχουν. Δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγ. Παύλος ούτε της περιφέρειας 4η ΔΥΠΕ ούτε η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι μπορεί να υπάρξει και να είναι βιώσιμο ένα Νέο μεγάλο Νοσοκομείο στην περιοχή της Καλαμαριάς που θα εξυπηρετεί με επάρκεια όλη την Ανατολική περιοχή του Νομού και τον άξονα Θεσσαλονίκης Πολυγύρου. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε πολίτη στη Δημόσια Υγεία. Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού των δαπανών στην υγεία αλλά όχι στην ισοπέδωσή τους, λέμε ναι στον περιορισμό της σπατάλης. Αγωνιζόμαστε να μην κλείσουν οι κλινικές και χαθούν αναγκαία κρεβάτια. Αγωνιζόμαστε να μην κλείσουν το Νοσοκομείο Παναγιά. Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα που πανε να καταργήσουν οι σημερινές διοικήσεις και ηγεσίες." αναφέρουν στο μήνυμα τους οι εργαζόμενοι προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Την σημερινή κινητοποίηση στηρίξαν ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Β.Ελλάδος, τα ΚΑΠΗ Καλαμαριάς, η Λαϊκή επιτροπή Καλαμαριάς, το Σωματίο Διαβητικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων και αντιπροσωπείες κομμάτων της Αριστεράς.


Δελτίο τύπου για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.


Ολόκληρο το δελτίο τύπου


Να μην κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία»

Διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.  Το στεγαστικό ζήτημα του «Παναγία» και η λήξη της σύμβασης του μισθώματος από τις 30 Απριλίου καθώς και η πρακτική εξαθλίωσης των εργαζομένων (καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων-εφημερίες) οδηγούν σταδιακά στην απαξίωσή του και στο οριστικό του κλείσιμο. Οι εργαζομένοι του νοσοκομείου όπως και πλήθος συλλογικότητων και φορέων ( ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, Δήμος Καλαμαριάς, Σύλλογος Νεφροπαθών Β.Ελλάδος, ΚΑΠΗ Καλαμααριάς, η Λαϊκή επιτροπή Καλαμαριάς,  Σωματείο Διαβητικών, Σύλλογος Συνταξιούχων) αντιδρούν στην εξέλιξη αυτή και διεκδικούν ένα νοσοκομείο βιώσιμο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της ανατολικής περιοχής του Νομού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και τονίζει ότι ενδεχόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου  θα σημαίνει την οριστική κατάργηση του δικαιώματος πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Τονίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την θυσία της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής και θα αγωνιστούμε για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου.

 Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε πλήθος μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωάννα Γαϊτάνη.  Η Ι. Γαϊτάνη απευθυνόμενη στους εργαζόμενους τόνισε την σημασία της ενότητας που έχει επιτευχθεί μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου (γιατροί, υγειονομικό και τεχνικό προσωπικό) στον αγώνα αυτό, και δήλωσε ότι «με την ενότητα θα καταφέρουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας». Κάλεσε, επιπλέον, σε μαζική παρουσία στην Γενική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου προκειμένου, όπως είπε, να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Θεσσαλονίκης

tags: υγεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)