to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:07 | 31.05.2013

Πολιτική

Να μην γίνει το φεστιβάλ της «Χρυσής Αυγής» στην Καλαμάτα

Επερώτηση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Πατσαρινό στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Η ηγεσία της «Χρυσής Αυγής» επέλεξε δυστυχώς να μεταφέρει την ένταση και το μίσος στην πόλη της Καλαμάτας, διοργανώνοντας νεοναζιστικό φεστιβάλ στις 3 και 4 Αυγούστου, γιορτάζοντας την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά στην Ελλάδα στις 4 Αυγούστου 1936.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνουν τα φαινόμενα προσβολής και ευτελισμού των θεσμών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εκ μέρους των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» (προσβολή Κοινοβουλίου, βιαιοπραγίες σε μετανάστες, επίδειξη ναζιστικών συμβόλων, απαράδεκτες ανακοινώσεις με επιθετικότητα, ύβρεις και μίσος, επικίνδυνη οπλοκατοχή).

Τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου, εκτός από την αρχηγική ομάδα της Ν.Δ. που προσπαθεί από τη μια να εξισώσει την Αριστερά με τη «Χρυσή Αυγή» και από την άλλη να ισορροπήσει μεταξύ των ανοιγμάτων της προς τον ακροδεξιό χώρο και της διεθνούς κατακραυγής, πιστεύουν ότι πρέπει να μπει «φρένο» στα απαράδεκτα γεγονότα που προκαλούν τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και αναζητούν καλύτερη θεσμική κάλυψη στα πλαίσια του Συντάγματος.

Ο Ελληνικός λαός μέσα από τους μαζικούς, κοινωνικούς φορείς και τα κινήματα έχει εκφραστεί επανειλημμένα αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντίθετα στην ξενοφοβία, επιβεβαιώνοντας την ιστορική του διαδρομή.

Στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην πόλη της Καλαμάτας, στα πλαίσια περιορισμού της ασυδοσίας των φασιστικών ομάδων, ξεσηκώνεται δημοκρατικά ένα μαζικό και πολύμορφο κίνημα για την αποτροπή του φεστιβάλ της «Χρυσής Αυγής». Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να απουσιάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο εκπροσωπεί αρκετές περιοχές που μαρτύρησαν από τη βία των ναζιστών.

Σήμερα λοιπόν που στα λόγια τουλάχιστον, όλοι οι πολιτικοί φορείς (πλην της «Χρυσής Αυγής»), ακόμα και τα μνημονιακά κόμματα που με την πολιτική τους θρέφουν τα ακροδεξιά αντανακλαστικά, αποδέχονται τον αγώνα κατά του ναζισμού και της φασιστικής, ρατσιστικής βίας, συμφωνείτε ότι πρέπει σαν ελάχιστη πράξη:

1) Να στρατευτούμε στην προσπάθεια για να μην γίνει στην περιοχή μας το φεστιβάλ της «Χρυσής Αυγής»;

2) Να ζητήσουμε από τους αρμόδιους φορείς (Λιμενικό Ταμείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Δήμο Καλαμάτας): α) Να ανακαλέσουν την έκδοση της άδειας που δόθηκε για να γίνει το φεστιβάλ και β) να συμβάλλουν και αυτοί στη διατήρηση του δημοκρατικού κλίματος στην περιοχή;

31/5/2013

Για την

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)