to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 11.06.2014

Κοινωνία

Να μη κλείσει το 67ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Ανακοίνωση του Αριστερού Ενωτικού Σχήματος Α'βάθμιας Πάτρας


Τα (προκάτ) κτίρια του σχολείου (από τη σελίδα http://67dim-patras.weebly.com)

Με την απόφαση 72624/Δ4/12-5-2014 των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής της που στοχεύει στη μείωση των εκπαιδευτικών δομών της χώρας μας και στην αλλαγή της αναλογίας μαθητών-εκπαιδευτικών  (αύξηση των μαθητών ανά εκπαιδευτικό). Δηλαδή «εξορθολογισμό» του κόστους της εκπαίδευσης!

Έτσι, σε πρώτη φάση, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία,  συγχωνεύονται 128 δημοτικά  και 74 νηπιαγωγεία και υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Ανάμεσά τους υλοποιείται και η  πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Αχαΐας για κατάργηση -παρά την αντίθετη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από λίγους μήνες- του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας. Το μόνο σχολείο στην πόλη μας που κλείνει σε μια υποβαθμισμένη εργατική περιοχή που ταλανίζεται από την κρίση, ενώ ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας τηρεί σιγή ιχθύος. 

Χωρίς αμφιβολία, μια τέτοια απόφαση επιδεινώνει τις συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών αφού αυτό σημαίνει μετακινήσεις τους  σε όμορα σχολεία που θα επιλέξουν (κάποια όχι αρκετά κοντά) και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα με ότι αυτό συνεπάγεται στη μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον σημαίνει δημιουργία υπεράριθμων και «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια ανεργία για τους νέους εκπαιδευτικούς.

Ως Αριστερό Ενωτικό Σχήμα δηλώνουμε ότι συλλογικά θα παλέψουμε για Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλους. Συλλογικά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των 85 μαθητών του 67ου Δημοτικού να παραμείνουν στο σχολείο τους. Και θα ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου που προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε όχι μόνο να γίνει άρση του κλεισίματος του σχολείου τους αλλά και να αντικατασταθούν τα προκάτ κτίρια (στα οποία είχαν μετακομίσει προσωρινά) με νέο κτίριο όπως τους είχαν υποσχεθεί εδώ και μια πενταετία. Υπόσχεση που χάθηκε -όπως και αυτή για το 12ο Δημοτικό Σχολείο- μεταξύ παλιάς νομαρχίας και νυν περιφέρειας. Τέλος θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας που θα υποχρεωθούν για μια ακόμη φορά να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους.

Συνάδελφοι, είναι πια ξεκάθαρο ότι στη συγκυρία αυτή καθένας και καθεμιά από τη θέση που βρίσκεται κρίνεται από τα έργα του.

 Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,

κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)