to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 13.09.2013

Διεθνή

«Να ματώσουμε την Αμερική»: κάλεσμα του επικεφαλής της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στις ΗΠΑ

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε σε επιθέσεις και σε μποϊκοτάζ στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από ιστότοπους ακραίων ισλαμιστών, με αφορμή την 12η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου,


Τα παραπάνω ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική ιστοσελίδα παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

"Πρέπει οικονομικά να ματώσουμε την Αμερική ωθώντας τη χώρα να συνεχίσει τις τεράστιες δαπάνες της για την ασφάλειά της", είπε ο αλ Ζαουάχρι, ο Αιγύπτιος που διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ιεραρχία του τρομοκρατικού δικτύου. "Η οικονομία είναι το αδύνατο σημείο της Αμερικής και είναι ήδη παραπαίουσα εξαιτίας όλων των στρατιωτικών δαπανών στις οποίες έχει εμπλακεί για την ασφάλειά της".



"Για να παραμείνει η Αμερική υπό πίεση και σε κατάσταση συναγερμού, χρειάζονται μερικές επιθέσεις εδώ κι εκεί. Ήδη κερδίσαμε τον πόλεμο στη Σομαλία, την Υεμένη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πρέπει συνεπώς να συνεχίσουμε τον πόλεμο αυτό στα δικά της εδάφη", πρόσθεσε καλώντας τους "αδελφούς του" να δράσουν ατομικά ή συλλογικά για να "πραγματοποιήσουν αυτές τις διαφορετικές επιθέσεις".



Ο αλ Ζαουάχρι, του οποίου ο αδελφός συνελήφθη στην Αίγυπτο γιατί είχε υποστηρίξει τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, επανήλθε στην κατάσταση στο Κάιρο, υπενθυμίζοντας ότι η νομιμότητα μιας κυβέρνησης δεν προέρχεται από την δημοκρατία αλλά από τη σαρία (ισλαμικό νόμο).



Στο μήνυμα διάρκειας 72 λεπτών, ο αλ Ζαουάχρι δήλωσε επίσης ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα δεν είναι "τρομοκράτες διψασμένοι για αίμα" και έδωσε οδηγία στους πιστούς αυτούς να ενισχύσουν τους τρομοκρατικούς πυρήνες που υπάρχουν στις μουσουλμανικές χώρες για να δημιουργήσουν ισλαμικά κράτη.



Αναφέρθηκε επίσης στη διπλή επίθεση του Μαραθωνίου της Βοστόνης τον Απρίλιο, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.



Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)