to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 23.02.2018

Κοινωνία

Να ληφθούν μέτρα για τη συντόμευση των έργων ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Σημείο καμπής για τη δυτική Αττική αποτέλεσαν οι φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, τις συνέπειες των οποίων «κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε μια πρωτοφανή και κυριολεκτικά νέα κατάσταση που σπάνια συμβαίνει σε τέτοια έκταση» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2017.


   Ο κ. Βασιλείου αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα της περιοχής αρμοδιότητάς του, εστίασε στις τραγικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο. 

   «Για να ανταποκριθούμε στο χάος που είχε δημιουργηθεί, εξαντλήσαμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  (Σ.Ο.Π.Π), τον θεσμικό μας ρόλο» επισήμανε, για να προσθέσει ότι η σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή, επιβεβαιώθηκε και από το ειδικό συνέδριο που πραγματοποίησε η κυβέρνηση.

   Αναφερόμενος στο σήμερα, ο κ. Βασιλείου έκανε λόγο για βελτίωση της κατάστασης, αλλά και για «μεγάλες ανοιχτές πληγές που πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και στην ευρύτερη, στην οποία εντός του 2017 επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων.

    «Ήταν χρονιά δημοπρατήσεων εργολαβιών» ανέφερε, με 16 δημοπρατήσεις έργων και περισσότερες των 20 ωριμάνσεων, αλλά και περαιώσεων, υλικών και άυλων παρεμβάσεων.

   Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν τα έργα:

   Της περιφερειακής του Αιγάλεω, των αθλοπαιδιών και αναψυχής στον δήμο Φυλής, η κοινωνική έρευνα - απογράφη στο Βλυχό Μεγάρων του γραφείου στήριξης ρομά και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

   Επίσης, ξεκίνησαν τα έργα της υδροδότησης του Πανοράματος και της κατασκευής κομβικής γέφυρας στον Ασπρόπυργο, που έπεσε στις πλημμύρες του 2015, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, σταμάτησαν, όμως, για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού δεν πληρώθηκαν οι εργολάβοι (λόγο καθυστέρησης ελέγχου των τιμολογίων από το Ελεγκτικό Συνέδριο).

   Προβλήματα όμως μη πληρωμών, υπήρξαν και με τις άυλες δράσεις, οι οποίες όμως ολοκληρώθηκαν, για να γίνει στη συνέχεια η οικονομική τους τακτοποίηση. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για τις παύσεις των εργασιών λόγω μη πληρωμών, «χωρίς να υφίσταται οικονομικό πρόβλημα».

   Συνέχισε με παράθεση παρεμβάσεων «καίριας σημασίας» και μέτρων - δράσεων επί σειράς ζητημάτων όπως την άσκηση για τα ΣΑΤΑΜΕ, την ανάδειξη μελετητή των καμένων του Κ.Δ.Α.Υ. και την απόσυρση χιλιάδων ακόμα εκκαμινευμάτων, διαβούλευση για ζητήματα νεολαίας, ισότητας μέτρα για τους Ρομά κ.λ.π.

   Επανερχόμενος στο ανοικτό θέμα της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ο αντιπριφερειάρχης χαρακτήρισε «μονόδρομο» για την περιφέρεια την αποκατάσταση της κανονικότητας των πληγεισών από τις πλημμύρες περιοχών. 

   Τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εντατικές προσπάθειες για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού της 'Αγ. Αικατερίνης, της έκτροπης στις Σούρες, της αποκατάστασης της Π.Ε.Ο.Α Θηβών, και η παροχή 15.000.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς και έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται σκληρή αναμέτρηση με τον χρόνο και την γραφειοκρατία ώστε όλα αυτά να γίνουν πράξη μέσα στο 2018. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)