to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 09.07.2015

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου: Δεν είμαι της άποψης "συμφωνία να’ ναι και ό,τι να’ ναι"

"Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει η συμφωνία", δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Χαραλαμπίδου.


"Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει η συμφωνία. Αξιοποιώντας την κατεύθυνση αυτή και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και νηφάλιοι, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να κλείσει η συμφωνία, μέσα στα πλαίσια, βέβαια, των τριών ζητημάτων που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και που κατά τη γνώμη μου, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, υιοθετήθηκαν από το μεγάλο όχι του λαού μας στο δημοψήφισμα της Κυριακής" δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Χαραλαμπίδου.

Εξήγησε ότι "Το πρώτο ζήτημα είναι ότι πρέπει η συμφωνία να μην περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας και μέτρα τα οποία θα επιδεινώσουν και θα φτωχοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Το δεύτερο και ίσως το πιο κρίσιμο απ' όλα είναι το ζήτημα του χρέους και το τρίτο ζήτημα είναι η ενίσχυση της χώρας, μέσα από ένα αναπτυξιακό πακέτο, για να πάρει με γρήγορους τρόπους μπροστά η ελληνική οικονομία".

Σε ότι αφορά την στάση της στη Βουλή σημείωσε "για να ψηφίσω κάτι πρέπει να το δω. Και εγώ, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουμε κάτι χωρίς να το διαβάσουμε. Από εκεί και μετά, εγώ θα ήθελα πριν τοποθετηθώ να έχω στα χέρια μου το τελικό κείμενο και το τελικό προϊόν της διαπραγμάτευσης και θα κρίνω με βάση τη συνείδησή μου και με βάση το πώς εκφράστηκε η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της άποψης "συμφωνία να' ναι κι ό,τι να ναι", αλλά είναι υπέρ της άποψης να κλείσει η διαπραγμάτευση, να γίνει η συμφωνία, αλλά με τις τρεις βασικές προϋποθέσεις που σας περιέγραψα

Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, με τους καλύτερους δυνατούς όρους και ψύχραιμα να δούμε όλα τα δεδομένα. Είμαι υπέρ του να γίνει η διαπραγμάτευση και να καταλήξει σε μια συμφωνία, είμαι ενάντια σε όποια να ‘ναι συμφωνία".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)