to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 17.02.2017

Πολιτική

Να καταθέσετε δημόσια το «πόθεν έσχες» σας: Νέα πυρά του Αλ. Τσίπρα κατά Μητσοτάκη (βίντεο)

Για την αδυναμία του προέδρου της ΝΔ να φέρει το πόθεν έσχες του στη Βουλή, μίλησε εκ νέου ο πρωθυπουργός κατά την αποπροσανατολιστική συζήτηση που προκάλεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για το ζήτημα της εγκληματικότητας


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αλ. Τσίπρας, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους θα έχει να μας δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εν όψει της κρίσιμης αξιολόγησης, τον λόγο για τον οποίο πήγε να συναντήσει κρυφά τον κ. Σόιμπλε στο Βερολίνο, αλλά και την αδυναμία του να απαντήσει για τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, για την αδυναμία του να φέρει το πόθεν έσχες του στη Βουλή, πως επινοεί ένα άλλο επίκαιρο ζήτημα. Τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια από κάποια δελτία ειδήσεων να το φέρουν στην επικαιρότητα. Δεν το υποτιμώ ως ζήτημα. Δεν είναι, όμως, επίκαιρο. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφορά την εγκληματικότητα, αφορά την παραβατικότητα. Επίκαιρο, όμως, δεν το λες».

Και λίγο αργότερα, κατά τη δευτερολογία του:

Επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και δεν υπήρχε τίποτα να κρύψουμε και έδωσα όλο μου το πρόγραμμα στο Παρίσι, αλλάξατε τροπάριο και φυσικά το τροπάριο δεν είδα να είναι ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να κάνει διακοπές, αλλά το τροπάρι ήταν ότι ήταν ύποπτες οι συναντήσεις. Θέλω, λοιπόν, να σας πω ποιες ήταν αυτές οι ύποπτες συναντήσεις. Αναφερθήκατε εδώ στη συνάντηση με τους Rothschild. Nα σας πω τι ακριβώς είναι το ύποπτο. Το ύποπτο ποιο είναι; Απόφαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, πριν πάω εγώ…

[Διακόπτεται από τον Κ. Μητσοτάκη: Απόφαση; Να την καταθέσετε!]

Κατ’ αρχάς, εσείς οφείλετε σε εμένα να καταθέσετε. Διότι, αν αρχίσω εγώ τώρα να σας ζητώ να καταθέσετε τα «πόθεν έσχες» και τα θαλασσοδάνειά σας, δεν θα έχετε ούτε να ξημερώσετε εδώ! Μη μου λέτε εμένα να καταθέσω! Ό,τι θέλετε, λοιπόν, να καταθέσω, θα το καταθέσω, κύριε Μητσοτάκη. Όμως, μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Μην το κάνετε αυτό. Πραγματικά, μην το κάνετε. Δεν θα σας βγει σε καλό.

Πάμε παρακάτω. Υπήρξε, λοιπόν, απόφαση να συνεργαστούμε, διότι για να βγει μία χώρα στις αγορές, προφανώς και χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα συμβουλών από σχήματα που γνωρίζουν το πώς, με ποιον τρόπο, ώστε να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να βγει στις αγορές. Δεν είναι απλό πράγμα να βγεις στις αγορές. Θυμίζω, λοιπόν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει αντίστοιχο σύμβουλο τη «Lazard». Μόνο που η σύμβαση που είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη «Lazard», ήταν δέκα φορές πιο ακριβή για το ελληνικό Δημόσιο από την αντίστοιχη σύμβαση που εμείς διαπραγματευτήκαμε και προχωράμε τώρα με τη «Rothschild». Ο λόγος της συνάντησης προφανώς, παρά τις αθλιότητες που κάποιοι εκτόξευσαν δεξιά και αριστερά, ήταν να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τους όρους εκείνους με τους οποίους η χώρα θα βγει έγκαιρα και με καλό επιτόκιο στις αγορές.

Έρχεστε, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, και για άλλη μία φορά -και αυτό, πράγματι, είναι κάτι το οποίο δεν θα σας συμβούλευα να το κάνετε- παίρνετε τον λόγο εσείς προσωπικά για να αναφερθείτε και να επαναλάβετε τις ίδιες αθλιότητες. Για να κλείσει, λοιπόν, αυτή η ιστορία, σας το αντιγυρίζω. Εγώ στο Παρίσι, κύριε Μητσοτάκη, πήγα και έμεινα σε ξενοδοχείο. Δεν έμεινα στο σπίτι του Βολταίρου. Σας προκαλώ, αν έχετε την εντιμότητα, και αφού ζητάτε από εμένα να καταθέτω πράγματα στη Βουλή και στη δημοσιότητα, να καταθέσετε εσείς δημόσια το «πόθεν έσχες» σας, διότι αν δεν το καταθέσετε αύριο και περιμένετε τον Μάρτιο, σημαίνει ότι κάτι έχετε να κρύψετε, κύριε Μητσοτάκη. Τι έχετε να κρύψετε; Αν είστε καθαρός ουρανός που αστραπές δεν φοβάται, αύριο το πρωί να καταθέσετε δημόσια το «πόθεν έσχες» και όχι σε μένα κόλπα με δήθεν μυστικές συναντήσεις στο Παρίσι!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)