to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 05.09.2013

Πολιτική

Να ισχύσει και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός, πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών

Την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, σύμφωνα με την εισήγηση του πρωθυπουργού, συζήτησαν σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης πρότεινε το ίδιο σύστημα εκλογής να ισχύσει και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, «με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας. Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν;»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός πρόσθεσε: «Η Ένωση Περιφερειών είναι υπέρ της πλήρους και διαρκούς εξυγίανσης και σε πρόσωπα και σε καταστάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Εμείς, για ό,τι θετικό υπάρχει για την πατρίδα μας και τον πολίτη, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας, θα είμαστε μπροστά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά: 

Νέο σύστημα στις δημοτικές εκλογές προωθεί η κυβέρνηση, υπό το φόβο συντριβής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)