to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

5:12 | 18.05.2014

leftist

Πολιτική

Να φέρουμε την άνοιξη στις γειτονιές μας

Εκλογές-δημοψήφισμα σε δύο γύρους


Αυτή τη φορά το ζήτημα δεν είναι απλά να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενισχύοντας την Αριστερά. Αυτή τη φορά  (μοναδική τις τελευταίες δεκαετίες) το ζήτημα είναι η ανατροπή του σκηνικού και η ανάδειξη μιας νέας προοπτικής σε κάθε δήμο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξημερώματα Κυριακής, τα μηνύματα που έχουν έρθει απ’ όλη την Ελλάδα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αριστερά, μέσα από τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταγράψει ένα ιστορικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποτέλεσμα που θα αποτελέσει πρόκριμα για τις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η υπόκωφη οργή της κοινωνίας για τα απίστευτα δεινά που έχει περάσει κατά τη μνημονιακή τετραετία, φαίνεται ότι αναζητεί την έκφραση της στην κάλπη. Ούτε η προπαγανδιστική ομοβροντία αισιοδοξίας,  ούτε τα πεντακοσάρικα που μοίρασε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση (προς δόξα του… «αντιλαϊκισμού»), μπόρεσαν να εξωραΐσουν  τη ζοφερή κατάσταση που ζει καθημερινά η πλειονότητα των πολιτών. Ο κόσμος δεν πείστηκε ούτε από τον Σαμαρά, ούτε από τις τηλεοράσεις.

Αντιθέτως, «πέρασε» το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα σε δύο γύρους. Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική· δημοψήφισμα όμως και για τις δημοτικές Αρχές που εφάρμοσαν κατά τόπους τις μνημονιακές πολιτικές. Από την έκβαση αυτού του δημοψηφίσματος θα εξαρτηθεί αν θα βάλουμε φρένο στην καταστροφή και την εξαθλίωση, αν θα διώξουμε επιτέλους αυτούς που διέλυσαν την κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν θα χαράξουμε μια νέα πορεία ανάτασης και δημιουργίας. Από την απόφασή μας εξαρτάται αν θα αρχίσουμε επιτέλους να ορίζουμε τις τύχες μας ή θα αφεθούμε στη μοίρα που μάς επιφυλάσσουν άλλοι.

Σήμερα με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουμε για να φύγουν, ψηφίζουμε για να φέρουμε την άνοιξη στις γειτονιές μας.

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)