to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 04.09.2020

Οικονομία

«Να δοθεί ρευστότητα στις ΜμΕ, να προστατευτούν οι δανειολήπτες από το πτωχευτικό-καταπέλτη του Μητσοτάκη»

Τηλεδιάσκεψη του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Γιώργου Τσίπρα και του επικεφαλής του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος, Βαγγέλη Πιλάλη, με μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών


Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας, ο επικεφαλής του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος, Βαγγέλης Πιλάλης και το μέλος της γραμματείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, Χρυσούλα Κριτσιώτη, πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ, Γιώργο Χαντζηνικολάου, τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης, Σταύρο Ιωάννου, τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΕΤ για θέματα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, Θεόδωρο Καλαντώνη, τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής CFOs, Λάζαρο Παπαγαρυφάλλου, και τη γενική γραμματέα της ΕΕΤ, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων για ρευστότητα, καθώς και ο τρόπος αξιοποίησης των εργαλείων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού από τις τράπεζες, το -υπό διαβούλευση- πτωχευτικό δίκαιο που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά και η πορεία υλοποίησης του σχεδίου Ηρακλής και η λειτουργία των servicers.

Μετά τη συνάντηση οι Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας δήλωσαν: «Είναι απολύτως αναγκαία, αλλά και κρίσιμη για την οικονομία, η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η άρση του αποκλεισμού τους από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας είναι επιβεβλημένη, τόσο από τις συνθήκες όσο και από το ρόλο που οφείλει να υπηρετεί το τραπεζικό σύστημα. Όπως επιβεβλημένη είναι η αξιοποίηση κάθε άλλου διαθέσιμου πόρου, όπως των 37 δισ. ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες από την ΕΚΤ για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σκοπός όμως ο οποίος δεν υλοποιείται. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, κάθε ηθελημένη ή αθέλητη συστράτευση με την κυβερνητική στρατηγική για “ανοσία της αγέλης” στην οικονομία, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

Για θέμα του νέου πτωχευτικού, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο αναπληρωτής τομεάρχης υπογράμμισαν ότι «ο σχεδιασμός Μητσοτάκη οδηγεί χιλιάδες δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, σε αιφνίδιο θάνατο. Η άρση προστασίας της α’ κατοικίας, που θα φέρει καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών, πρέπει να αποτραπεί. Γύρω από αυτόν τον στόχο πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)