to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 12.07.2022

Πολιτική

Να δοθεί χρόνος στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία για την εναρμόνιση με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος εναρμόνισης με την Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει την εναρμόνιση με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, προχώρησαν 27 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων.


Ειδικότερα,  αιτούνται  εγγράφως την παράταση κατά δύο έτη της εφαρμογής την Υ.Α. (ΦΕΚ 4415/25.09.2021 τ. Β’), καθώς αναζητούν τον απαραίτητο χρόνο για την αποφυγή κλεισίματος των επιχειρήσεων των βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η εναρμόνιση η οποία καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία είναι ανέφικτη στην εφαρμογή, στην παρούσα φάση επειδή :

α)οι οικονομικές συγκυρίες λόγω του Covid-19 και της πληθωριστικής τάσης δεν το επιτρέπουν

β)το κόστος δαπανών για την εναρμόνιση είναι ανέφικτο

γ)η μείωση της δυναμικότητας των Μονάδων Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (ΜΦΠΑΔ) σε περιόδους οικονομικής κρίσης θα οδηγήσουν τον κλάδο σε απόγνωση και κλείσιμο

Δεδομένων των παραπάνω, οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες, στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το αίτημα του Συλλόγου Ιδιωτικών μεγάλων και μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων.

H επιστολή του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)