to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να δω τι θα τα κάνεις τόσα μακαρόνια

«Φοβηθήκαμε, όμως, την Δημοκρατία και στο άκουσμα της λέξης δημοψήφισμα ένα ρίγος διέτρεξε την τσέπη και το στομάχι μας. Πώς να την αντέξεις τόση Δημοκρατία;»


Κάποιοι βιάστηκαν να ξεχάσουν τις ουρές στα συσσίτια και στα γραφεία του ΟΑΕΔ και έτρεξαν μέσα στη νύχτα και στο άγριο χάραμα να στηθούν στις ουρές των ΑΤΜ. Κι απο την τράπεζα τρέχοντας στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ για να προλάβουν και τα Barilla νούμερο 10 με χαμηλό ΦΠΑ. Ήταν κι εκείνα τα tweets κάποιων επιφανών ελλήνων δημοσιογράφων που το πρωί έγραφαν πως από ώρα σε ώρα η ΕΚΤ θα κλείσει την στρόφιγγα και την άλλη μέρα ρωτούσαν τον διπλανό τους πως μπορείς να σβήσεις ένα tweet χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι.

Ξεχάστηκαν μέσα σε μια νύχτα οι ουρές στις εκκλησίες, στα δημαρχεία και στις δομές αλληλεγγύης για ένα κατοστάρικο άντε και δύο στην τσέπη. Με φουλαρισμένο το ρεζερβουάρ, γεμίσαν την Κυριακή οι παραλίες όπου έδιναν και έπαιρναν τα σενάρια τρόμου συνοδευόμενα με καπουτσίνο freddo. Έδιναν κι έπαιρναν ο φόβος και ο τρόμος με το κακό της Δημοκρατίας που μας βρήκε καλοκαιριάτικα. Εντάξει, δεν φοβηθήκαμε με τις ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ για έναν διακανονισμό. Δεν φοβηθήκαμε στις ουρές της εφορίας με τις πινακίδες στη μασχάλη και τα παρακάλια για μια παραπάνω δόση. Δεν φοβηθήκαμε με τις ουρές στα πρωτοδικεία όταν έβγαιναν σπίτια και μαγαζιά στο σφυρί.

Δεν φοβηθήκαμε στις ουρές των εξωτερικών ιατρείων με τους εξαντλημένους από τις αλεπάλληλες εφημερίες γιατρούς και τους ανασφάλιστους να ψάχνουν να βρουν άκρη. Δεν φοβηθήκαμε με τις ουρές των μαθητών για τα «μικρογεύματα», ούτε με τις ουρές των αποφοίτων στα αεροδρόμια με την βαλίτσα στο ένα χέρι και το πτυχίο στο άλλο.

Φοβηθήκαμε, όμως, την Δημοκρατία και στο άκουσμα της λέξης δημοψήφισμα ένα ρίγος διέτρεξε την τσέπη και το στομάχι μας. Πώς να την αντέξεις τόση Δημοκρατία; Άντεξες τις αυτοκτονίες, άντεξες τους πεινασμένους στους σκουπιδοτενεκέδες, άντεξες τα μαγκάλια και τα χαρτόκουτα των αστέγων, άντεξες τους άνεργους φίλους και συγγενείς αλλά το δημοψήφισμα πως να το αντέξεις;

Άντεξες τον Άδωνι να λοιδωρεί τους καρκινοπαθείς και τον Στουρνάρα να πετάει στο δρόμο μια χούφτα γυναίκες. Άντεξες τον Σίμο να σου μαυρίζει την οθόνη και την Βούλτεψη να σου κουνάει αγριεμένη ένα χαρτί υγείας. Τα άντεξες όλα αυτά μα δεν αντέχεις να πεις τη γνώμη σου. Μάλλον η επιχείρησή σου θα είναι ανάμεσα σε αυτές με καθαρά κέρδη άνω του μισού εκατομμυρίου και φοβήθηκες το χαράτσι των Αριστερών. Μάλλον θα είσαι από αυτούς που δεν στριμώχτηκες ποτέ να κόψεις απόδειξη και να αποδώσεις τον ΦΠΑ ως όφειλες και φοβήθηκες το δημοψήφισμα.

Μπορεί ακόμα να είσαι ένας από αυτούς που έκαναν κολλεγιές με τους πρώην και πήρες καμιά σύμβαση καθαρισμού σε κανένα δημόσιο κτήριο και τρομαξες. Μόνο που βιάστηκες να τρομάξεις και να δω τι θα κάνεις τώρα τα τόσα μακαρόνια στο ντουλάπι...

Πέτρος Κατσάκος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)