to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να διώξουμε τους Μαυρογιαλούρους

Προσέξτε ποιοι άνθρωποι μας κυβερνάνε, ποιοι κρατάνε στα χέρια τους τις ζωές μας.


"Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ παρακαλάνε να έρθει ολόκληρη η συμφωνία με την τρόικα σε ένα και μόνο άρθρο», άκουσα να λέει το ρεπορτάζ ραδιοφωνικού σταθμού. Παρακαλάνε να ενταχθούν όλα σε ένα άρθρο, γιατί αν έρθει στη Βουλή κάθε μέτρο χωριστά, κάποια θα αναγκαστούν να τα καταψηφίσουν. «Δεν θα μπορούν να πάνε στα χωριά τους, αν ψηφίσουν κάποια μέτρα», συνεχίζει το ρεπορτάζ, το οποίο, με όλο τον σεβασμό στη συνάδελφο, είναι λίγο άστοχο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν μπορούν ήδη να πάνε στα χωριά τους, ούτε στα χωριά άλλων ανθρώπων.

Προσέξτε ποιοι άνθρωποι μας κυβερνάνε, ποιοι κρατάνε στα χέρια τους τις ζωές μας. Θέλουν να μπουν τα μέτρα σε ένα άρθρο, για να τα ψηφίσουν όλα μαζί και όχι ένα- ένα χωριστά, παρόλο που γνωρίζουν ότι την επόμενη μέρα τα μέτρα θα εφαρμοστούν ένα-ένα χωριστά, ανεξαρτήτως αν θα έχουν ψηφιστεί όλα μαζί. Δεν θέλουν, ας πούμε, οι βουλευτές της Ηπείρου να σηκώσουν δημοσίως το χεράκι τους και να ψηφίσουν το μέτρο για το φρέσκο γάλα, που θα συνθλίψει τους κτηνοτρόφους της περιοχής, δέχονται όμως να ψηφίσουν το ένα άρθρο που θα έχει μέσα και το μέτρο για το φρέσκο γάλα, που θα συνθλίψει τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Δεν τους νοιάζουν τα γενικότερα ζητήματα, η απελευθέρωση, φερειπείν, των απολύσεων που θα στείλει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Τους κόφτει να μην εκτεθούν στους ψηφοφόρους τους, να τους πουλήσουν παραμύθι ότι αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν αλλά τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους, για να μην χαλάσει η συμφωνία με την τρόικα. Διότι, αν χαλάσει η συμφωνία με την τρόικα, θα χάσουμε τη δόση και η χώρα θα γυρίσει αίφνης στην εποχή του χαλκού, τότε που οι άνθρωποι έτρωγαν ωμό κρέας και οι άντρες έσερναν τις γυναίκες από τα μαλλιά.

Τέτοιοι και χειρότεροι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε. Θρασύδειλοι, θεομπαίχτες, αδίστακτα πολιτευτάκια που φόρτωσαν τον λαό με τρία Μνημόνια και τώρα ετοιμάζονται να του φορέσουν και τέταρτο. Κατέστρεψαν την πατρίδα επικαλούμενοι τη σωτηρία της πατρίδας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η σωτηρία του τομαριού τους, φάνηκε αυτό και τις τελευταίες ημέρες, που, ενόψει εκλογών, έφερναν στη Βουλή τη μία φωτογραφική τροπολογία μετά την άλλη. Να μην κλείσει ο ένας οργανισμός που έχει μέσα τα δικά τους παιδιά και ας κλείσουν άλλοι είκοσι, που έχουν μέσα τα παιδιά των ξένων.

Στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές ψηφίζουμε και για να ξεφορτωθούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. από το σβέρκο μας. Αν τα κόμματά τους διασωθούν, οι εκατόν πενήντα δύο της πλειοψηφίας θα διαφεντεύουν τις ζωές για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Θα μπορούσε να είναι και το κεντρικό σύνθημα των εκλογών: «Η ψήφος σου έχει δύναμη. Μπορεί να διώξει τους Μαυρογιαλούρους».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)