to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 22.01.2018

Διεθνή

Να αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκέφτεται ο Φάρατζ

O πρώην αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος της Βρετανίας UKIP, ο Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε σήμερα ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος και ότι αμφιβάλλει αν θα επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.


Ερωτηθείς αν εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος, ο ίδιος απάντησε: "Καμία σκέψη για νέο κόμμα ό,τι κι αν εικάζουν κάποιοι". Στην ερώτηση αν πρόκειται να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής στη Βρετανία, ο Φάρατζ απάντησε: "Αμφιβάλλω".

Ο Φάρατζ αρνήθηκε να σχολιάσει για το χάος που επικρατεί στο πρώην κόμμα του.

Το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο επηρέασε καθοριστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, κλυδωνίζεται σε σχέση με την τύχη του αρχηγού του, η ερωμένη του οποίου προέβη σε ρατσιστικά σχόλια εις βάρος της μνηστής του πρίγκιπα Χάρι, της Μέγκαν Μαρκλ.

Υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ, το UKIP αναδείχτηκε σε μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές δυνάμεις στην πρόσφατη ιστορία της βρετανικής πολιτικής πείθοντας τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει με επιτυχία εκστρατεία υπέρ της εξόδου.

Αλλά μετά την αποχώρηση του Φάρατζ και την επικράτηση του Brexit, το UKIP βυθίστηκε στο χάος εν μέρει καθώς ο κύριος στόχος του, δηλαδή η έξοδος από την ΕΕ, είναι πλέον επίσημη πολιτική τόσο των Συντηρητικών όσο και των Εργατικών.

Ο σημερινός αρχηγός του Χένρι Μπόλτον αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε η 25χρονη ερωμένη του Τζο Μάρνεϊ εις βάρος της Μαρκλ και γενικώς των Αφροαμερικανών σε γραπτά της μηνύματα προς μια φίλη της.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος του UKIP Μαργκό Πάρκερ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την άρνηση του Μπόλτον να παραιτηθεί, όπως μετέδωσε το BBC.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)