to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 23.12.2020

Πολιτική

«Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τη χρηματοδότηση Κουτσολιούτσων από εταιρία της οικογένειάς του»

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου σε αντίθεση με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη


«Ποια η σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους;», διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ύστερα από τη νέα τροπή που λαμβάνει η υπόθεση της εταιρείας Folli Follie με την αποκάλυψη ότι μέλος του διεθνούς δικτύου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, στην οποία ήταν συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, ήταν από τον Οκτώβριο του 2014 το Farmers Republic, το επιχειρηματικό εγχείρημα του junior Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Σιγά - σιγά έρχονται στο φως αποκαλύψεις που φανερώνουν το στήσιμο που μεθόδευσε ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, την οικονομία αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει με τις απευθείας αναθέσεις, με πρόσχημα την πανδημία και τα αδιαφανή και χωρίς σχέδιο προγράμματα δισεκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Αντίθετα όμως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία  Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη.

Περιμένουμε λοιπόν να δώσει απαντήσεις, γιατί θέλει δεν θέλει, το στήσιμο που επιχειρεί είναι τόσο κραυγαλέο, που οι αποκαλύψεις αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το κουβάρι.


Ρωτάμε λοιπόν:


-Ποια η σχέση της οικογένειάς του με του υπόδικους Κουτσολιούτσους;

-Με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

>> Διαβάστε ακόμα: Τα «μαζεύει» το mononews.gr για την Folli Follie μετά το εξώδικο Φλαμπουράρη

 

Η πολύχρονη σχέση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Εγκαίνια καταστήματος της Folli Follie στο Πεκίνο, διασκέδαση σε δείπνο - πάρτι με μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και γκαλά με συμμετοχή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος είναι κάποια στοιχεία που αποκρύβονται από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ καθώς στη δεινή θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πλήρη αποτυχία των πολιτικών της στο υγειονομικό, στο οικονομικό και στη εξωτερική πολιτική αναζητεί απεγνωσμένα τρόπο να ξεφύγει ανακαλύπτοντας «σκάνδαλα» της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μακρινό 2007 επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή η αδελφή του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη είχε επισκεφτεί το Πεκίνο για τον εορτασμό της επετείου των 35 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας. Την εποχή εκείνη η Folli Follie έκανε μεγάλα ανοίγματα στο εξωτερικό με τη δημιουργία καταστημάτων πώλησης των προϊόντων της. Και οποία έκπληξη, τα εγκαίνια του καταστήματος του Πεκίνου προσδιορίστηκαν τις ημέρες της επίσκεψης και το εγκαινίασε βέβαια η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2017, λίγο πριν την έναρξη του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας «χαλάρωνε» σε δείπνο-πάρτι της οικογένειας Τραυλού στο κτήμα τους στο Καπανδρίτι συνοδεία βιολιών και κιθάρας παρέα με τον Τζώρτζη και τη Μαρίζα Κουτσολιούτσου.

Έγγραφα - «φωτιά» διαψεύδουν εκκωφαντικά τα fake news της ΝΔ για «καθυστερήσεις»

Χθες, η ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση της Folli Follie, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως... «έπαιζαν καθυστέρηση» ενώ είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, οι «γαλάζιοι» ισχυρισμοί καταρρίπτονται από τα επίσημα έγγραφα. Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, το πρωτοδιεκίο της Αθήνας με την απόφασή του, που εκδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018, δίνει εντολή για διαχειριστικό έλεγχο της Folli Follie με αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όλα τα «στοιχεία» που υποτίθεται ενοχοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς ακόμη και η εταιρεία που διεξήγαγε τον έλεγχο, η PWC, παραδέχεται στο διαβιβαστικό της προς την εισαγγελία ότι τα στοιχεία που δόθηκαν από τη Folli Follie, μεταξύ των οποίων και τα επίμαχα emails «δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν για την ακρίβειά τους, ούτε αν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα», καθώς και ότι «δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών».

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το σκάνδαλο ανακοινώθηκε από το fund QCM τον Μάιο 2018 και συγκεκριμένα στις 5 του μήνα. Δηλαδή, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, κάποιες ώρες αργότερα δηλαδή, και πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνει εντολή ελέγχου. Άρα για ποια καθυστέρηση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μιλά η ΝΔ;

(Με πληροφορίες documentonews.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)