to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 13.08.2018

Κοινωνία

Να ανοίξει άμεσα ο φάκελος Μπουλουτά ζητά η ΟΙΕΛΕ από το Υπουργείο

Επανέρχεται στο ζήτημα της Έφης Μπουλουτά η ΟΙΕΛΕ, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το ζήτημα που απασχόλησε έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την ευρύτερη δημόσια σφαίρα.


Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

 

Όπως προανήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ με απάντησή του σε δημόσια δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά η ΟΙΕΛΕ μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Προεδρείου της έστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας αίτημα με το οποίο ζητά να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της συναδέλφου μας Φώφης Μπουλούτα.

 

Η Ομοσπονδία προέβη σε αυτή την κίνηση, διότι κάποιοι μικρόψυχοι, στο όνομα της προεκλογικής διαμάχης, έφθασαν σε σημείο να σύρουν στην λάσπη το όνομα και τη μνήμη της νεκρής συναδέλφου μας με ψεύδη και συκοφαντίες. Εξακολουθούν να θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική τους ισχύς, τούς επιτρέπει να σπιλώνουν ακόμη και νεκρούς για να παίξουν παιχνίδια εξουσίας. Η ελληνική κοινωνία όμως οφείλει να μάθει την αλήθεια. Για το λόγο αυτό με την επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας η Ομοσπονδία μας ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα (συνημμένο) όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεσης της καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, αλλά και την εκπαιδευτική της πορεία 21 χρόνια στο Κολλέγιο. Ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του ΚΥΣΔΕ που εξέτασε την καταγγελία σύμβασης, αξιολογήσεις της εκπαιδευτικού από το Κολλέγιο, το κείμενο της καταγγελίας σύμβασης και την αλληλογραφία του Κολλεγίου με την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και αντίγραφο του γραπτού του μαθητή που «σημείωσε» η εκπαιδευτικός.

Ήρθε η ώρα όλοι οι πολίτες να διαπιστώσουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν η εκπαίδευση να μετατραπεί σε εμπόρευμα, ώστε να διαιωνίζονται και να γιγαντώνονται οι ανισότητες , ώστε να παγιωθεί μια κοινωνία πατρίκιων και πληβείων όπου οι νόμοι θα ισχύουν μόνο για τους πολλούς. Όχι γι’ αυτούς που αποτελούν εδώ και δεκαετίες την πολιτική και οικονομική ελίτ, η οποία έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ     ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η επιστολή προς το υπουργείο

Αξιότιμε Kύριε Υπουργέ,

Πιθανόν να γνωρίζετε πως τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στη δημοσιότητα η υπόθεση τις αείμνηστης συναδέλφου μας  Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία απολύθηκε εκδικητικά το 2013 από το Κολλέγιο Αθηνών. Κάποιοι μικρόψυχοι, στο όνομα της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, επέλεξαν να διασύρουν το όνομα της νεκρής συναδέλφου μας.Η πολιτική σύγκρουση που ακολούθησε στα ΜΜΕ, οι ακραίες συκοφαντίες και η ανήθικη επίθεση που δέχεται η Φώφη Μπουλούτα, ακόμη και τώρα που δε βρίσκεται στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, επιτάσσουν απόλυτη διαφάνεια. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα πάντα για μια υπόθεση που δεν αφορά απλώς μια καθηγήτρια, η οποία απολύθηκε άδικα και εκδικητικά, αλλά έχει σοβαρές και βαθιές πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις.

Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας ζητά σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της Ευφροσύνης Μπουλούτα και να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση. Παρακαλούμε, επομένως, με εισήγησή σας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελεγχθούν διεξοδικά  τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Ολόκληρος ο φάκελος του Κολλεγίου Αθηνών για την Ευφροσύνη Μπουλούτα (με τα στοιχεία της εκπαιδευτικής της διαδρομής, τις αξιολογήσεις της κ.λπ.).

  • Η πλήρης αλληλογραφία της τότε Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με το Κολλέγιο Αθηνών και τη Διεύθυνση ΔΕ Β΄Αθήνας για το ζήτημα.

  • Τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων του ΚΥΣΔΕ (2012 και 2013) όπου εξετάστηκε η καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού. 

  • Το κείμενο της καταγγελίας σύμβασης με τις απαιτούμενες υπογραφές νόμιμου εκπροσώπου.

  • Αντίγραφο  του γραπτού  του μαθητή Κ. Σαμαρά στο μάθημα της χημείας που «σημείωσε» η Μπουλούτα και που, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση, στάθηκε αιτία για την καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Κύριε Υπουργέ,

Χρέος της πολιτείας είναι η διασφάλιση της ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, καθώς και η διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψής τους. Η υποχρέωση αυτή αποκτά μεγαλύτερο ηθικό φορτίο, όταν ο πολίτης που βάλλεται δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Στο όνομα αυτής της υποχρέωσης ζητούμε να εκπληρώσετε το αίτημά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ     ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ



 

tags: ΟΙΕΛΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)