to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 18.09.2017

Διεθνή

Ν. Ζηλανδία: Μια εμπορική συμφωνία με τις χώρες της Λατ. Αμερικής θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Μια εμπορική συμφωνία με το Μεξικό, τη Χιλή, την Κολομβία και το Περού θα μπορούσε να δημιουργήσει έως 10.000 θέσεις εργασίας στη Νέα Ζηλανδία και να δώσει στη χώρα άνευ προηγουμένου πρόσβαση στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου της Νέας Ζηλανδίας Τοντ ΜακΚλέι.


Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για τις διαπραγματεύσεις της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (FTA) με τις χώρες της Συμμαχίας του Ειρηνικού.

Το Μεξικό, η Χιλή, η Κολομβία και το Περού έχουν συνολικά 221 εκατ. καταναλωτές και ΑΕΠ 3,85 τρισεκ. δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωση ο ΜακΚλέι.

«Είναι μια σημαντική αγορά για εμάς τώρα και θέλουμε οι πολίτες και η επιχειρηματική κοινότητα να εξετάσουν πώς μπορούν να εκμεταλλευθούν τις αυξημένες ευκαιρίες για το εμπόριο και τις επενδύσεις που έχει ως αποτέλεσμα μια FTA», δήλωσε.

Αυξάνοντας τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Συμμαχία του Ειρηνικού θα ενισχυθούν επίσης οι πιθανότητες η Νέα Ζηλανδία να λειτουργήσει ως εμπορική γέφυρα μεταξύ της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ανέφερε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση θα πιέσει σθεναρά για «μια συμφωνία υψηλής ποιότητας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να ακούσουμε από τους Νεοζηλανδούς πού θα ήθελαν να δοθεί προτεραιότητα και ποια σημεία να προχωρήσουν κατά τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο υπουργός. Οι διαπραγματεύσεις με τη Συμμαχία του Ειρηνικού θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες και αναμένεται να προχωρήσουν γρήγορα, δήλωσε ο ΜακΚλέι, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις των πολιτών αναμένονται έως τις 16 Οκτωβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)