to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 20.01.2019

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Πρόταση για συνάντηση βουλευτών από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στο Μοναστήρι

Πρόταση για τη διενέργεια κοινοβουλευτικής συνάντησης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με στόχο την προώθηση της φιλίας και της συνεργασίας των δυο λαών κατέθεσε ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Ευρυδίκη Χάντζιου.


«Θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ας πάμε βουλευτές στο Μοναστήρι, στη Μπίτολα, να φωνάξουμε βουλευτές από τη ΠΓΔΜ  κι ας καθίσουμε να διατρανώσουμε την ανάγκη για ειρήνη και φιλία μεταξύ των δυο πλευρών. Με κορώνες από έδρας και άμβωνος δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική» τόνισε ο κ. Ξυδάκης και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δημιουργεί για τη Βαλκανική και τη χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ωφελεί τη Βαλκανική συνολικά φτιάχνοντας ένα πλαίσιο που η Ελλάδα είναι ειρηνοποιός δύναμη και ηγεμονεύουσα. Υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.  Άραγε, προκαλεί ο Ζάεφ και δεν προκαλεί το κιτσαριό και η τρέλα εκεί; Τους είχαμε αφήσει στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και τώρα τους διασφαλίζουμε τη συνοχή» σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ουδέποτε σε καιρό ειρήνης μια χώρα έχει επιβάλλει αλλαγή ονόματος και όλα αυτά που συγκροτούν το ιδρυτικό αφήγημα μιας άλλης.  Έχει αλλάξει για τα εθνοτικά, γίνονται βασικές διευκρινίσεις, αλλάζουν ο,τιδήποτε έχει σχέση με το αρχαίο μακεδονικό παρελθόν. Ο κυρίαρχος λόγος σήμερα δεν δέχεται ούτε διπλή ονομασία. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΚΚΕ κάποτε το δέχονταν. Τα επιχειρήματα ότι υπάρχει αλυτρωτισμός κι εθνικισμός είναι αδύναμα. Όλοι το γνωρίζουν. Μόνο η Αυστρία άλλαξε σύνταγμα με τα όπλα του νικητή» σημείωσε ο κ. Ξυδάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)