to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:09 | 14.11.2017

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Μέτρο ανακούφισης το κοινωνικό μέρισμα, στόχος της κυβέρνησης η δίκαιη αναδιανομή (βίντεο)

Μέτρο ανακούφισης του ελληνικού λαού χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στην ΕΡΤ.


Μέτρο ανακούφισης του ελληνικού λαού χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στην ΕΡΤ. Εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιστρέφει ένα μέρος «του ιδρώτα» του ελληνικού λαού από την υπερφορολόγηση που υπέστη εξαιτίας του προγράμματος.

Όπως πρόσθεσε στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη αναδιανομή, ενώ εξήγησε την ανάγκη να παραχθεί πολιτική και ένα νέο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα.

Ειδικότερα για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι είναι «μιλημένα και συμφωνημένα με τους Ευρωπαίους» και αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι  σήμερα, «ο  καλύτερος φίλος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Κομισιόν και οι Ευρωπαίοι εταίροι». «Αυτό οφείλεται στην εσωτερική εξέλιξη του προγράμματος που προς μεγάλο πόνο του ελληνικού λαού έχει προχωρήσει» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις «ουρές» που προχώρησαν από τα προηγούμενα προγράμματα.

Ο κ. Ξυδάκης τόνισε επίσης ότι: «Έχει γίνει γνωστό ότι το πρόγραμμα πήγε να υπερασπιστεί την αρχιτεκτονική του ευρώ και έχει να κάνει πολύ λιγότερο με τις δικές μας αδυναμίες. Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης είχε υποστεί διεξοδική κατεδαφιστική κριτική από τους θεωρητικούς του ΔΝΤ που παρ’ όλα αυτά τα εφάρμοσαν στην Ελλάδα». «Ήταν γνωστό στους διεθνείς και Έλληνες αναλυτές και πάνω απ’ όλα τα μεγάλα funds που είχαν βάλει χρήματα στην Ελλάδα τα είχαν ρισκάρει και επέμεναν ότι η ρύθμιση του χρέους και ο δημοσιονομικός χώρος θα ερχόταν. Ο ορίζοντας ήταν οι γερμανικές εκλογές».

Καλούμενος να σχολιάσει το «νέο φορέα» της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε ότι «δεν ξέρουμε ούτε εμείς ούτε ο ίδιος ο «νέος φορέας» τα πολιτικά του χαρακτηριστικά και την προγραμματική του διακήρυξη. Στήνονται με βάση τις εκλογές και τα πλασαρίσματα».

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)