to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 08.02.2019

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Η ΝΔ έχει μπει σε ακροδεξιά διολίσθηση

«Η ΝΔ έχει μπει σε ακροδεξιά διολίσθηση», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του «Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».


«Απορώ για την πλήρη εγκατάλειψη μιας παράδοσης διπλωματικού ρεαλισμού, τουλάχιστον κατά τη Μεταπολίτευση, η οποία χαρακτήρισε και τη συντηρητική παράταξη και την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες σε κρίσιμες φάσεις έδειξαν σύνεση», σημείωσε ο κ. Ξυδάκης και σχολίασε: «Στο παρελθόν υπήρχε μια στρατηγική, μια κατεύθυνση, ξέραμε πού πάμε και -σε γενικές γραμμές- αυτά που είπε και έπραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αυτά που είπε και έπραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έδιναν τη μεγάλη εικόνα. Και στη δεκαετία του 2000, ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, στο επίμαχο ζήτημα του Μακεδονικού, έβαλαν ένα πλαίσιο και ξέραμε πού βαδίζουμε».

Όμως, όπως τόνισε, η εικόνα σήμερα είναι διαφορετική: «Τώρα, όμως, στον βωμό μιας ψηφοθηρικής λύσσας και ενός ιδιότυπου ρεβανσισμού, που δεν είναι μόνο εκλογοθηρικός, η συντηρητική παράταξη είναι σε ακροδεξιά διολίσθηση, με ιδεολογικό πυρήνα. Όμως, δεν είναι αυτή η πολιτική ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε καν του Ευάγγελου Αβέρωφ, δεν είναι η πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν είναι η πολιτική του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη. Έχει επισυμβεί μια επιμόλυνση της ΝΔ από το ακροδεξιό underground της παλαιάς δεξιάς πολυκατοικίας, από το ΛΑΟΣ και από τον αμετανόητο ρεβανσιστή Αντώνη Σαμαρά».

«Η ΝΔ μπορεί να ψηφοθηρεί, αλλά δεν μπορεί να φλερτάρει με όλα τα μοτίβα του φασισμού, στα οποία γίνεται μαζική χρήση από την ευρωπαϊκή ακροδεξιά», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)