to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 21.11.2018

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης για Ζακ Κωστόπουλο: Αν η κρίση αποθηριώνει την κοινωνία, ούτε οι συντάξεις μας σώζουν, ούτε η αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτε τα πακέτα

«Το μεγάλο θέμα της ημέρας είναι τα ευρήματα για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου και η φυλακισμένη καθαρίστρια. Αυτή είναι η κοινωνία.


Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην αυγή της εξόδου από την κρίση είναι κυρίως πολιτισμική, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Ντίνο Σιωμόπουλο, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο της δολοφονίας του Ζάκ Κωστόπουλου.

«Το μεγάλο θέμα της ημέρας είναι τα ευρήματα για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου και η φυλακισμένη καθαρίστρια. Αυτή είναι η κοινωνία.

Η δολοφονία αποκαλύπτει μια κοινωνία μίσους, τυφλότητας, φρικτής αδικίας και έλλειψης επαγγελματισμού και σοβαρότητας από τη μεριά του κράτους. Έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες για να πιστέψουμε και μέσα μας ότι δεν ήταν παρά ένας χυδαίος δημόσιος φόνος υπό τις κάμερες των κινητών.

Αν η κρίση αποθηριώνει και εκχυδαΐζει την κοινωνία, αν τη βάζει στη σφαίρα της αυτοδικίας και του νόμου του Λιντς έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Ούτε οι συντάξεις μας σώζουν, ούτε η αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτε τα πακέτα. Είναι πρόβλημα βαθύτερου πολιτισμού» τόνισε ο κ. Ξυδάκης και κατέληξε:

«Έρχεται από μια κρίση η κοινωνία, βρίσκεται ακόμη σε κρίση και προσπαθεί να βγει από αυτήν. Εκτός από τα τραύματα που έχει αφήσει στην καθημερινότητα, εκτός από τη δυσχέρεια στη ζωή κάθε νοικοκυριού, δεν πρέπει να αφήσει και μοχθηρία, μνησικακία και κοινωνικό αυτοματισμό. Η περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου είναι τέτοια».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)