to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 29.03.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Δεν υπάρχει συνεργάτης του κ. Σημίτη που να μην εμπλέκεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα

Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη συνέντευξη Σημίτη αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.


Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι καταφεύγει στη σκανδαλολογία για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη  ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει αποπροσανατολισμός και δεν κάνουμε πολιτική δίωξη. Πρόκειται για έλεγχο για αξιόποινες πράξεις. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε καταδικασμένος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα πολιτικά αδικήματα είχαν παραγραφεί».
 
«Θα βοά ο τόπος για χρήμα που βρίσκεται, καταδικάζεται για το πόθεν έσχες, και δε θα αναζητήσουμε την πηγή του χρήματος; Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση και ένα κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Για την συνέντευξη Σημίτη και τις παρεμβάσεις Στουρνάρα ο Ν. Ξυδάκης δήλωσε ότι «Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση και ήταν μάλλον συνέντευξη-παρωδία. Τα ουσιώδη ιστορικά ερωτήματα δεν τέθηκαν και ο ίδιος δεν απάντησε Είναι σκάνδαλο η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής».
 
«Δεν υπάρχει συνεργάτης του κ. Σημίτη, από το στενό του περιβάλλον, από την 8ετία του εκσυγχρονισμού που να μην εμπλέκεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα, στη Ζίμενς, στα εξοπλιστικά, παντού» τόνισε.

«Ο κ. Στουρνάρας είναι στον στενό πυρήνα που σχεδίασε την πορεία της χώρας μέχρι την είσοδο στην ΟΝΕ. Είναι κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και συνυπεύθυνοι για τους σχεδιασμούς της χρηματιστηριακής φούσκας.  Παράλληλη η κίνηση Σημίτη - Στουρνάρα, δεν ξέρω αν υποστηρίζουν κάποιον τρίτο πόλο ή έχουν άλλα πολιτικά σχέδια...» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «Είναι θλιβερές οι προσπάθειες αυτοδικαίωσης από ηγέτες που είχαν δύναμη στα χέρια τους. Δεν προσφέρουν ένα ψίχουλο αυτοκριτικής. Ασκούν πίεση. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από μια μιντιακή ενορχήστρωση».
 
Τέλος, ο κ. Ξυδάκης δήλωσε ότι «Μπορεί πάντως να "καίγεται" ο κ. Σημίτης, το όποιο κεφάλαιο είχε . Δε θυμάμαι να έκανε παρέμβαση στο ξέσπασμα της κρίσης, ούτε όταν εκπαραθυρώθηκε ο Γ. Παπανδρέου, ούτε το 2012, τώρα υπάρχει για εκείνον πρόβλημα που υπάρχει μια άλλη πολιτική κατάσταση και μια άλλη πολιτική δυναμική. Είναι ένας σπασμός του κατεστημένου».

 

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)