to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 29.04.2021

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ξαναζεσταίνουν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με καύσιμη ύλη τον διχαστικό λόγο

«Η ευχή μου γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι να βρεθούμε ξανά στο δρόμο υγιείς. Ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί, τα νέα παιδιά να εμβολιαστούν. Να πιέσουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση στο εργασιακό νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες. Να πιέσουμε επίσης την κυβέρνηση για να πάρει επιτέλους μέτρα για την πανδημία στις εστίες υπερμετάδοσης»


«Ενόψει και του αντεργατικού νομοσχεδίου, στην κυβέρνηση μηχανεύονται καινούργιους περιορισμούς για τα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα μετά την «κατοχύρωση της πατέντας» για την αστυνομία στα ΑΕΙ, μετά τη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις και τις απαγορεύσεις συναθροίσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Βούτση μιλώντας  στο Κόκκινο και τον Ν. Ξυδάκη.

Ο Ν. Βούτσης σε άλλα σημεία της συνέντευξής του τόνισε:

·         Η ευχή μου γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι να βρεθούμε ξανά στο δρόμο υγιείς. Ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί, τα νέα παιδιά να εμβολιαστούν. Να πιέσουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση στο εργασιακό νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες. Να πιέσουμε επίσης την κυβέρνηση για να πάρει επιτέλους μέτρα για την πανδημία στις εστίες υπερμετάδοσης. Να βρεθούμε στο δρόμο, να βρεθούμε υγιείς, να βρεθούν οι νέοι άνθρωποι υγιείς στο δρόμο για να μείνει η κοινωνία όρθια και να μείνουν και τα όνειρά τους ζωντανά. Ευχές για να περάσει η κοινωνία αυτήν τη τραγωδία, αυτή τη δυστοπική ατμόσφαιρα και το φόβο και την αβεβαιότητα.

·         Ξαναζεσταίνουν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με καύσιμη ύλη το διχαστικό λόγο και την προπαγάνδα γιατί χάνουν, παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία, στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής.

·         Προφανώς και υπάρχουν εστίες, παράκεντρα και παραεξουσίες που προκαλούν φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιοίκησης, υπονόμευσης των σχέσεων με τον πολίτη, ακόμα και ποινικών συμπεριφορών που ελέγχονται σε κρίσιμους τομείς του κράτους.

·         Το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ στο όνομα της ιδεοληψίας και της μεροληψίας για την ικανοποίηση κάποιων συμφερόντων υποβαθμίζει αυτούς τους προφανείς κινδύνους ή και με νομοθετικές πράξεις και παραλείψεις υπονομεύει την αντιμετώπισή τους.

·         Έτσι δημιουργείται πέπλο αδιαφάνειας, συσκότισης ή και συγκάλυψης μέσα στην πανδημία από τη διακυβέρνηση της ΝΔ σε ευαίσθητους τομείς για τα δικαιώματα όλου του εύρους αλλά και για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

·         Τους προκαλούμε να μιλήσουμε επί της ουσίας π.χ για την υποβάθμιση και υπονόμευση των επιθεωρητών εργασίας, υγείας και περιβάλλοντος. Για την περίφημη «Αρχή Διαφάνειας» ή και την προσπάθεια κυβερνητικού ελέγχου στην Επιτροπή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

·         Που είναι οι ΕΔΕ για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες και ποιες είναι οι απαντήσεις που δίνει η Κυβέρνηση στις εκθέσεις του Παρατηρητηρίου για τα περιστατικά βίας και ρατσισμού, στις πρόσφατες εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και στις τελματωμένες ΕΔΕ για συμβάντα αστυνομικής αυθαιρεσίας;

·         Ενόψει και του αντεργατικού νομοσχεδίου μηχανεύονται καινούργιους περιορισμούς για τα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα μετά την «κατοχύρωση της πατέντας» για την αστυνομία στα ΑΕΙ, μετά τη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις και τις απαγορεύσεις συναθροίσεων.

·         Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι υπόλογη για όλα τα παραπάνω που επιτείνουν στον κρίσιμο τομέα της Δημοκρατίας το δυστοπικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την παρατεταμένη τραγωδία της πανδημίας. Είναι υπόλογη, όπως πολλές φορές έχουμε πει, γιατί διαχειρίζεται την επικοινωνία και το φόβο της κοινωνίας ώστε να περνάει σειρά αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

·         Είναι δυνατόν οι υπόλογοι αυτών των πολιτικών και των πρακτικών να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως συλλογική οντότητα, καθέναν από εμάς στο πεδίο της ευθύνης μας αλλά ακόμα και τον πρόεδρο και τον γραμματέα του κόμματος για αντιθεσμικές αντιλήψεις στήνοντας επανειλημμένα το γνωστό παιχνίδι των επιλεκτικών και ψευδών αναφορών στα λεγόμενά μας; 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)