to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ν. Βούτσης: Ψεύτης και θρασύς ο Ανδ. Λοβέρδος

Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός του Ιδρύματος της Βουλής - Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδ. Λοβέρδου περί προσλήψεων


Επεισόδιο με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ισχυριζόμενος χθες χωρίς στοιχεία ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής κατά 400 άτομα! Άμεση ήταν η διάψευση του Ν. Βούτση, που χαρακτήρισε ψεύτη και θρασύ τον Α. Λοβέρδο.

Κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής και τον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού του Ιδρύματος της Βουλής, ο οποίος κρατούσε από το... 1999, ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «έχουμε συν 400 υπαλλήλους από τότε που αναλάβατε, απ' ό,τι πληροφορούμε». Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε εξυμνήσει την εντεκαετία του Απ. Κακλαμάνη... «Είστε ψεύτης. Είστε θρασύς. Λυπάμαι πάρα πολύ», του φώναξε ο Ν. Βούτσης. «Ψέματα δεν λέω. Λάθη κάνω, αλλά ψέματα δεν λέω» επέμεινε ο Α. Λοβέρδος.

Ανυπόστατοι ισχυρισμοί

«Δεν έφυγε κανείς υπάλληλος από όσους είχαν συμβάσεις. Αυξήθηκε το προσωπικό από 50 περίπου καθαρίστριες και καθαριστές που ήταν σε εργολάβους. Και υπήρξαν και περίπου 50 συμβάσεις -ουδείς μόνιμος- για τα πολλά έργα που γίνονται. Πετύχαμε να εργάζονται όλοι, να έχουν αντικείμενο και να μην είναι κανείς κρυμμένος σε γραφεία πρώην βουλευτών» τόνισε ο Ν. Βούτσης και επεσήμανε ότι «τα οργανογράμματα σε σχέση με τους υπηρετούντες υπαλλήλους της Βουλής δίνουν παραπάνω από 350 άτομα που δεν έχουν πληρωθεί. Ίσως φτάνουν και τα 400. Ποιος δεν το γνωρίζει αυτό;».

Ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι εξαγγέλλονται 55 προσλήψεις στο Ίδρυμα της Βουλής και ότι γίνονται αλλαγές του Κανονισμού χωρίς να ρωτηθούν τα μέλη του Δ.Σ.

«Για πρώτη φορά ορίζεται στον Κανονισμό της Βουλής ότι η διοίκηση ασκείται από Δ.Σ. Ώς τώρα ήταν μόνο στον Κανονισμό του Ιδρύματος», τον διόρθωσε ο πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε ότι «στο Ίδρυμα δεν υπήρχε οργανόγραμμα. Και με βάση τις διευθύνσεις και τα τμήματα προβλέπουμε ως οργανόγραμμα τις 55 θέσεις. Και έχουμε πει στην Επιτροπή ότι δεν θα καλύψουμε αυτές τις θέσεις τους επόμενους μήνες. Τι σχέση έχει αυτό με τον ορυμαγδό και την αχλή που σηκώνεται;».

Fake news με... Ρήγα Φεραίο!

Ακόμη ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι στην έκθεση για τον Ρήγα Φεραίο υπάρχει αφίσα της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. «Δεν υπάρχει καμία αφίσα της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της οποίας υπήρξα για τέσσερα χρόνια γραμματέας» τον διέψευσε ο πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε: «Θα ήταν εξωφρενικό να υπήρχε. Είναι όλες οι στιγμές της ελληνικής ιστορίας που ο Ρήγας με τον Θούριό του, τη Χάρτα του, άσκησε επιρροές σε όλες τις περιόδους και ενέπνευσε νεολαίους. Είναι όλες οι στιγμές που ενέπνευσαν νεολαίους, μία προς μία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)