to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 29.01.2014

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Πρόσκληση συνενοχής τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού

«Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε η αριστερά»


«Τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν ασχολούνται με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ αλλά με τις πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού, μία πρόσκληση για συνενοχή και για διάπραξη ενός ιστορικού ατοπήματος από την πλευρά της Αριστεράς» τόνισε ο Ν. Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (διαβάστε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ). Δείτε σχετικά τη διαστρέβλωση της ειρωνικής αναφοράς του Μ. Γλέζου για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ.

Το σχετικό απόσμασμα από την τοποθέτηση του Ν. Βούτση:

«Αλλά γι αυτά τα οποία συζητάμε εδώ και καιρό, τα τόσο σοβαρά, πόσο ασχολούνται τα δελτία των «8», οι τηλεοράσεις, τα πρωινάδικα, τα χειραγωγημένα από σας στη βάση οικονομικής διαπλοκής και συμφερόντων ΜΜΕ; Γι αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, που απ΄ όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναπτύσσονται στρατηγικές, προσεγγίσεις διαφορετικές.. Πόσο ασχολούνται; Καθόλου.

Με τι ασχολούνται; Με την πρόσκληση, λέει, να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός, ένα … coalition γερμανικό στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση κύριοι της Ν.Δ. μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ;

Είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας. 

Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία. 

Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα»

Και το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)