to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 17.11.2022

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Το Πολυτεχνείο είναι ένας διαχρονικός φωτοδότης

«Η νοηματοδότηση του αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει ιστορικά αποτυπωθεί ως μία εξαιρετική περίπτωση ακριβώς επειδή τόσες δεκαετίες μετά, δίνει έναυσμα για συζήτηση και για έμπνευση αποτυπώνοντας τη συγκυρία της κάθε εποχής»


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στην ιστορική επέτειο της 17 Νοέμβρη αναφέρθηκε ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας πως «το Πολυτεχνείο είναι ένας διαχρονικός φωτοδότης. Τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη ανανεώνονται κάθε φορά και δίνουν τη διάσταση των αναγκών, των προτεραιοτήτων και των επίδικων της κάθε περιόδου. Το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και η νοηματοδότηση του διαχρονικού αυτού συνθήματος πιο ισχυρή στις μέρες μας με την πανδημία, την κλιματική αλλαγή, τον πόλεμο αλλά και τα πλήγματα στις ατομικές ελευθερίες, στο κράτος δικαίου και στους δημοκρατικούς θεσμούς». 

Ωστόσο, μίλησε και για την σημασία του Πολυτεχνείου στο σήμερα, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «το Πολυτεχνείο δεν είναι μία μνημειακή, απολιθωμένη κατάσταση εγκαταλειμμένη στις αντιπαραθέσεις της κάθε συγκυρίας».

Την παραπάνω φράση του συνέχισε λέγοντας:

Η νοηματοδότηση του αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει ιστορικά αποτυπωθεί ως μία εξαιρετική περίπτωση ακριβώς επειδή τόσες δεκαετίες μετά, δίνει έναυσμα για συζήτηση και για έμπνευση αποτυπώνοντας τη συγκυρία της κάθε εποχής. Από αυτό το κεντρικό ζήτημα δεν μπορεί να ξεφύγει η Δεξιά, δεν μπορούν να ξεφύγουν οι αναθεωρητικές απόψεις για τη Μεταπολίτευση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε και το νομοσχέδιο που εισάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις. Συγκεκριμένα, το χαρακτήρισε ως προσχηματικό καθώς «επί της ουσίας νομιμοποιεί το καθεστώς των υποκλοπών. Είναι ένα σχέδιο νόμου συγκάλυψης που γίνεται για να κατασιγάσει τις διεθνείς καταγγελίες και να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Αποτελεί ταφόπλακα στην ανάγκη για επείγουσα και σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου και την απόδοση των ευθυνών στο «κέντρο» του Μαξίμου που ενορχήστρωσε αυτό το πρωτοφανές πλήγμα κατά του κράτους δικαίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)