to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 16.09.2014

Πολιτική

Ν. Βούτσης: «Πανικόβλητη και επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μιλά στο Κόκκινο για τις πολιτικές εξελίξεις μετά την ομιλία του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ.



«Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και αυτό την καθιστά επικίνδυνη» τόνισε στο Κόκκινο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης που πρόσθεσε πως η «σωτηριολογία» που χρησιμοποιεί δημιουργεί στοιχεία αυθαιρεσίας και αλαζονοίας.

Υπογράμμισε πώς μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει καμία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της διαπλοκής που λειτουργεί παραλυτικά για το κράτος και τους θεσμούς.  

Προέβλεψε «πώς η κυβέρνηση δεν θα ανακινήσει θέμα εκλογικού νόμου διότι θα συνιστά ομολογία ήττας της και μια τέτοια ενέργεια θα γυρίσει μπούμερανγκ».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και τον Μιχάλη Ψύλο, ο κ. Βούτσης τόνισε για το ίδιο ζήτημα πως "Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής και με δέσμευση πολιτική των κομμάτων που θα την υπερψηφίσουν -διότι χρειάζεται κατά το Σύνταγμα μια άνετη πλειοψηφία στη Βουλή- ότι θα αποτελεί στοιχείο της συνταγματικής αναθεώρησης και της αναθεωρητέας ύλης όποτε και αν γίνει αυτή. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση -γιατί συζητάμε το θέμα δύο χρόνια, καθώς έρχεται και επανέρχεται- για ad hoc έγκριση, ώστε να ανακοπεί η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα -αποτελεί, ακόμη και για στελέχη της συγκυβέρνησης, όπως η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Χρυσοχοΐδης- μια προκαταρκτική αναγνώριση ήττας, αλλά και μια επικινδυνότητα. Η κυβέρνηση δεν έχει συνηθίσει να χάνει, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ με οπουδήποτε ποσοστό θέλει να είναι στην κυβέρνηση, και αυτό το καθιστά επικίνδυνο στη σημερινή φάση, που φαίνεται ότι επικρατεί ο πανικός στη συγκυβέρνηση."

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος που δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο ηραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "Στο νέο πολιτικό σκηνικό, που θα διαμορφωθεί -και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ σαφής στη Θεσσαλονίκη- θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια διευρυμένη εξαρχής πλειοψηφία που να εκφράζει την κοινωνικοπολιτική θέληση για αλλαγή και ανατροπή της σημερινής κατάστασης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να είναι ψηφοδέλτια που εκ προοιμίου θα διεκδικούν την πολιτική πλειοψηφία στη Βουλή. Προτιμώ τη φράση «πολιτική πλειοψηφία» από την «αυτοδυναμία». Η επίκληση αυτού του όρου είναι λίγο παλαιοκομματική, από τα κακά της μεταπολίτευσης. Νομίζω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη διάθεση μέσα στην κοινωνία υπέρ της πολιτικής πλειοψηφίας. Σας θυμίζω τις δημοσκοπήσεις πριν τις ευρωεκλογές και το τελικό αποτέλεσμα. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Το βασικό στοιχείο είναι η παράσταση νίκης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, για παράδειγμα μέχρι την ηλικία των 65 ετών η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι αυτά είναι στοιχεία που θα δώσουν ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα οι ηγεσίες των κομμάτων που θα βρεθούν στη Βουλή θα είναι υποχρεωμένες να αφουγκραστούν τη λαϊκή διάθεση να στηρίξουν ή να ανεχτούν το πολιτικό πρόγραμμα της Αριστεράς."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)