to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 26.01.2023

Πολιτική

Ν. Βούτσης: «Ωτακουστές» και παρακολουθούμενοι ενώνονται για να αποτρέψουν μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο φόβος για μία ενδεχόμενη προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώνει ως δύναμη αποτροπής "ωτακουστές" και παρακολουθούμενους στη σιωπή, τη συγκάλυψη και την ομερτά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Κόκκινο 105,5


«Οι σκιές που καλύπτουν την πολιτική ζωή της χώρας δημιουργούν ένα δυστοπικό κλίμα ζόφου που οι επενέργειές του μπορεί να απλωθούν σε όλα τα επίπεδα με επικίνδυνο τρόπο για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και διαπλοκής και βέβαια για προσωπική ομηρία πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη. Επισήμανε δε, πως «κεντρικός τους στόχος είναι το να «κερδηθούν οι εκλογές» για να μην χυθεί ποτέ άπλετο φως στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών εξελίσσεται σε μία υπόθεση μεγαλύτερη από αυτές της Siemens και της Novartis και ότι οι τρέχουσες ηγεσίες στην πολυκατοικία της Δεξιάς και του Ακραίου Κέντρου με τις δεδηλωμένες ιδεοληψίες περί ΑντιΣΥΡΙΖΑ παίρνουν την ιστορική ευθύνη να το "θάψουν"».

    Σε άλλα σημεία ο Ν. Βούτσης επισήμανε:

  • Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο παρελθόν έπεσαν κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά ιδιαίτερα της ΝΔ από υποψίες σκανδάλων ή από σκάνδαλα, τα οποία έμειναν στο τέλος ατιμώρητα λόγω παραγραφής. Αυτό που συμβαίνει τώρα, δηλαδή το να υπάρχει ένα κορυφαίο σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων «υψηλών» προσώπων τόσο από το στράτευμα όσο και από την πολιτική και να μην κουνιέται φύλλο όπως και να μην υπάρχει η ελάχιστη ενσυναίσθηση από πλευράς της κυβέρνησης ώστε να παραιτηθεί, είναι πρωτοφανές. Επί 6 μήνες μάλιστα βλέπουμε να εξελίσσεται και το δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης και της ομερτά. 
  • Αυτό λοιπόν που ενώνει στη σιωπή και στη συγκάλυψη, υπό τη μπαγκέτα του Πρωθυπουργού, όλους τους παράγοντες που παρακολουθούνταν και όλους τους παράγοντες που παρακολουθούσαν είναι η θέληση και η ταύτισή τους στο να μην δοθούν πολιτικοί πόντοι σε μία ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από τον κ. Ντογιάκο και τους κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι και παράγοντες του στρατεύματος και της αστυνομίας. Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα είναι πρωτοφανή και αποτελούν βαρύτατο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας ωστόσο δεν γίνονται τυχαία μόνο και μόνο για να μην έρθουν στη επιφάνεια οι ευθύνες. Υπάρχει πολιτικός στόχος. Ο στόχος αυτός είναι το να ξεπεραστεί ο κάβος για την κυβέρνηση έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα, το οποίο γίνεται νομολογία κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και διαμορφώνει ένα πλαίσιο θεσμικής ασυδοσίας στο όνομα ακόμα και της οριακής πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή και στο να μην έρθει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Μιλάμε για διάλυση όλου του Συνταγματικού πλαισίου και των κανόνων Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
  • Οι σκιές που καλύπτουν την πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν παντού. Δεν συζητάμε μόνο για την ΕΥΠ και τις λεγόμενες νομότυπες επισυνδέσεις. Στο τραπέζι είναι και το predator με το οποίο γίνονταν εκατοντάδες παρακολουθήσεις, υπήρχε χρήση, κτήση και εμπορία του predator από την Ελληνική κυβέρνηση. Άρα το να υπάρχουν και να κυκλοφορούν ντοκουμέντα που αφορούν σε δημοσιογράφους, σε επιχειρηματίες, σε πρόσωπα του δημόσιου χώρου, σε στρατιωτικούς και σε πολιτικούς δημιουργεί ένα δυστοπικό κλίμα ζόφου που οι επενέργειές του μπορεί να απλωθούν σε όλα τα επίπεδα. Από το που θα δίνονται οι δουλειές και το πώς θα δημιουργούνται ή θα εξαφανίζονται «αστέρες» της πολιτικής ζωής μέχρι τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
  • Κεντρικός τους στόχος είναι το να «κερδηθούν οι εκλογές» για να μην χυθεί ποτέ άπλετο φως στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών εξελίσσεται σε μία υπόθεση μεγαλύτερη από αυτές της Siemens και της Novartis και ότι οι τρέχουσες ηγεσίες στην πολυκατοικία της Δεξιάς και του Ακραίου Κέντρου με τις δεδηλωμένες ιδεοληψίες περί ΑντιΣΥΡΙΖΑ παίρνουν την ιστορική ευθύνη να το «θάψουν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Βούτση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)