to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 14.12.2022

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Οργή για τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη

Για κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, μίλησε ο βουλευτής Α' Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Βουλής στο ACTION24 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβ​αθηνού.


​«Χθες ήταν μια θλιβερή και τραγική μέρα με τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη» δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού και στον ACTION24. «Δυστυχώς αυτά είναι επαναλαμβανόμενα γεγονότα, τα οποία δημιουργούν λύπη, οργή, πόνο και μεγάλο προβληματισμό για το πως συμπεριφέρονται και ενεργούν, δυστυχώς όχι πολύ σπάνια, κάποιοι θύλακες, κάποιες δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα να έχουμε νεκρά παιδιά. Προχθές ήμουν στο Βόλο, όπου είχαμε μία ομιλία, και αναφέρθηκα και στην μνήμη του Βασίλη Μάγγου.  Άλλο ένα παιδί που δολοφονήθηκε. Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Αυτά είναι όλα παιδιά. Έχουμε νωπές τις μνήμες από τον Καλτεζά κι ας έχουν περάσει δεκαετίες. Είναι παιδιά θύματα, όχι μόνο Ρομά, αλλά ιδιαίτερα Ρομά, όπως ο Σαμπάνης πριν από ένα χρόνο, που δεν είχε κανέναν οπλισμό. Δεν είχαν οποιαδήποτε επικινδυνότητα που θα μπορούσε υποτίθεται θεωρητικά να προκαλέσουν μία ακραία αντίδραση. Γι’ αυτό προβληματιζόμαστε πάρα πολύ».

​Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στην αστυνομία τόνίζοντας ότι «χρειάζεται μία διαφορετική δημοκρατική διαπαιδαγώγηση στα νέα παιδιά που μπαίνουν στην αστυνομία. Με τη "φάμπρικα" των ειδικών φρουρών και των συνοριοφυλάκων μπήκαν στα σώματα ασφαλείας πάρα πολλοί ανεκπαίδευτοι και αρκετοί που δεν έχουν δημοκρατική συμπεριφορά και την αντίληψη της περιφρούρησης του πολίτη. Χρειάζεται αυστηρότητα, προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και τις σχέσεις με τους πολίτες και ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση για τα νέα παιδιά. Δεν είναι δυνατόν... αυτές οι ευθείες βολές. Να τον σκοτώσουν για 20 ευρώ, το πιστεύετε; Αυτό το πράγμα πραγματικά σε κάνει να ντρέπεσαι. Για 20 ευρώ το πιστεύετε;»

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στις επικείμενες εκλογές, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι «πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα καθώς πιστεύω ότι έχουν τεθεί οι βάσεις και υπάρχουν "ζωντανές οι συγκλίσεις στο πεδίο" για μια ευρύτερη προγραμματική συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας». Και πρόσθεσε: «​Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με την απλή αναλογική θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή μαζί με κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ακόμα και με δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εκτός Βουλής και οι οποίες στο νέο αστερισμό που θα σχηματιστεί μετεκλογικά στο πολιτικό σκηνικό, θα θελήσουν να συμμετέχουν ή ακόμα και να στηρίξουν την Προοδευτική Διακυβέρνηση. Οι συγκλίσεις πάνω σε προγραμματικά ζητήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και στο μέλλον της χώρας θα αποτυπωθούν από μία νέα εκλογική πλέον, προοδευτική πλειοψηφία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)