to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:00 | 18.01.2023

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Όχι στα πολιτικά παιχνιδάκια που παραπέμπουν στα «δύο άκρα»

O N. Bούτσης μιλώντασς στην εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν τόνισε ότι «πρέπει να πάρουμε θέση και απέναντι σε αυτό που ετοιμάζεται για τη μη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές των σημερινών εκπροσώπων και επιγόνων του ναζιστικού μορφώματος. Θα πάρουμε θέση με τη δική μας λογική, τη δημοκρατική λογική του δημοκρατικού μετώπου της Αριστεράς για καταδίκη του ναζισμού, των ναζιστικών μορφωμάτων και όχι με πολιτικά παιχνιδάκια που παραπέμπουν στα δύο άκρα»


«Ο φασισμός δεν είναι μια θεωρητική ιδεολογία και ιδεοληψία με την οποία αντιπαρατίθεσαι θεωρητικά σε συνέδρια και σε δημόσια φόρα. Ο φασισμός θέλει δράση και αγώνες μέσα στην ίδια τη ζωή έτσι ώστε σε κάθε εποχή να μην ξανάρχεται σαν κίνδυνος για τη Δημοκρατία αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή»: Αυτό τόνισε ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Πετράλωνα, στο σημείο όπου πριν από μία δεκαετία έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος στην καρδιά από μέλη της ΧΑ, ο 27χρονος εργάτης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν.

«Σήμερα που όλοι εμείς εδώ φωνάζουμε για μία ακόμα χρονιά ότι ελάχιστη τιμή είναι να παραμένει ζωντανή η μνήμη ενός θύματος του φασισμού, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μηταράκης προπαγάνδισαν και υπερηφανεύτηκαν για τα τρία χρόνια του νέου Μεταναστευτικού Υπουργείου της Αντιμεταναστευτικής πολιτικής που έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα. Αυτό πρέπει να απαντηθεί» πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που στέκονται

Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να πάρουμε θέση και απέναντι σε αυτό που ετοιμάζεται για τη μη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές των σημερινών εκπροσώπων και επιγόνων του ναζιστικού μορφώματος, Θα πάρουμε θέση με τη δική μας λογική, τη δημοκρατική λογική του δημοκρατικού μετώπου της Αριστεράς για καταδίκη του ναζισμού, των ναζιστικών μορφωμάτων και όχι με πολιτικά παιχνιδάκια που παραπέμπουν στα δύο άκρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)