to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 03.10.2013

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Να αντιμετωπιστούν στην Ολομέλεια της Βουλής όλα τα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή θέματα

Δηλώσεις μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων


Δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής

"Στη Διάσκεψη των Προέδρων δεν ετέθη κανένα επιμέρους ζήτημα που να αφορά στις εκκρεμότητες που υπάρχουν και που έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή. Εμείς θέσαμε το εξής ζήτημα, το οποίο κατεγράφη στα Πρακτικά και ελήφθη υπ’ όψιν και από τον Πρόεδρο για το πως θα γίνουν τα πράγματα. 

Το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν αυτήν την υπόθεση, που όπως έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι πρωτόγνωρη και τίθενται πολλά θέματα τα οποία θα τα αναφέρω, θα πρέπει να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής, στη νέα Σύνοδο και να συζητηθούν όλα μαζί, διότι είναι άκρως πολιτικά ζητήματα και δεν είναι θέματα επιμέρους ρυθμίσεων. 

Υπάρχουν θέματα σε εκκρεμότητα που αφορούν στην άρση ασυλιών για το σύνολο ή για επιμέρους αδικήματα για τα οποία υπάρχουν διώξεις, ήδη ο Εισαγγελέας στέλνει αιτήματα στη Βουλή για άρση ασυλιών για επιμέρους αδικήματα για την υπόθεση αυτή. Άρα υπάρχει ένα θέμα σε σχέση με τη Βουλή ως προς τις ασυλίες. 

Υπάρχει ζήτημα για το ενδεχόμενο αναπλήρωσης εδρών, εάν παρουσιαστεί και πως θα αντιμετωπιστεί, υπάρχει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και άρα της χρηματοδότησης συνολικά του κόμματος Χρυσή Αυγή, υπάρχει ζήτημα σε σχέση με τα μισθολογικά, την αποζημίωση και τα όποια ονομαζόμενα προνόμια των βουλευτών. 

Το αίτημά μας, όπως εξαρχής είχαμε πει προ ολίγων ημερών ότι δεν είναι σωστό και δεν πρόκειται εμείς τουλάχιστον να δεχτούμε να λυθούν φέτα - φέτα όλα αυτά τα θέματα, είναι να αντιμετωπιστούν στην Ολομέλεια της Βουλής με την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης που πρέπει να εκφραστεί πάνω σε αυτά και με τις θέσεις των κομμάτων που θα πάρουμε για το σύνολο αυτών των ζητημάτων. 

Αυτό βεβαίως είναι διαφορετικό από την προ ημερησίας Συζήτηση την οποία έχουμε ζητήσει, για την οποία περιμένουμε να γυρίσει ο Πρωθυπουργός για να γίνει άμεσα η γενική πολιτική συζήτηση. Αυτή ήταν η θέση μας, αυτή είναι η θέση μας."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)