to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 26.09.2019

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Προσπάθεια να παραπεμφθεί το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis στις καλένδες

«Έπρεπε να εξεταστεί εν συνόλω η υπόθεση της Novartis, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική με διεθνείς πτυχές και με μάρτυρες και με εγκλήσεις που έχουν γίνει από το εξωτερικό. Κανείς δεν θα μπορούσε επ’ αυτού να σκευωρήσει»


«Να είναι σαφές ότι μόνο εφόσον έρθει συνολικά η συζήτηση για την τεράστια υπόθεση και το πραγματικά τεράστιο σκάνδαλο της Novartis στη Βουλή θα μπορούσαμε να συναινέσουμε» αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Βούτσης στον ΑΘΗΝΑ 98,4 και τον Άρη Τόλιο.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Η δικαστική διερεύνηση για τη Novartis ήταν και είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε να κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχει ήδη μία έγκλιση για έναν συνάδερφο, πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και εκκρεμούσαν αποφάνσεις για άλλους δύο ενδιαφερόμενους. Με αυτήν την έννοια η προσπάθεια, η οποία έγινε με μηνύσεις εναντίον των δικαστών λειτούργησε παρελκυστικά και διχαστικά και για το δικαστικό σώμα. Αυτά όλα είναι πολύ σοβαρά. Υπάρχει μία σειρά στα πράγματα και αυτή η σειρά έπρεπε να οδηγήσει στο να εξεταστεί εν συνόλω η υπόθεση της Novartis, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική με διεθνείς πτυχές και με μάρτυρες και με εγκλήσεις που έχουν γίνει από το εξωτερικό. Κανείς δεν θα μπορούσε επ’ αυτού να σκευωρήσει. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνηγορήσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Να είναι σαφές ότι μόνο εφόσον έρθει συνολικά η συζήτηση για την τεράστια υπόθεση και το πραγματικά τεράστιο σκάνδαλο της Novartis στη Βουλή θα μπορούσαμε να συναινέσουμε. Διότι, ένα πράγμα μόνο θα πω και το οποίο είναι μέσα στη σχετική δικογραφία που μένει σε εκκρεμότητα ακόμα, δεν έχει ανακοινωθεί, για τον συνάδερφο τον κ. Λοβέρδο και αυτό που λέω δεν έχει σχέση ως αιχμή για τον κ. Λοβέρδο, ότι εντελώς προνομιακά η Novartis είχε εσωτερική ενημέρωση για το περίφημο PSI που γονάτισε όλη την Ελλάδα, και φυσικούς και συλλογικούς φορείς. Αυτά δεν είναι πράγματα που μπορούν να περνάνε με το να τα χαρακτηρίζουν κάποιοι ως σκευωρία.

Η εντύπωση που πάει να δημιουργηθεί ότι είχε στηθεί ένα παραδικαστικό κύκλωμα και με διχαστικό κλίμα μέσα στους δικαστές είναι ακριβώς για να παραπεμφθεί και αυτό το πραγματικό σκάνδαλο στις καλένδες. Προς τα εκεί πηγαίνει η ιστορία και εκεί εστιάζεται και η αντίκρουσή μας. Αν θυμάστε ξεκίνησε αυτή η διαδικασία μετά από όσα είχε πει ο κ. Αγγελής τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή ανάμεσα στις δύο εκλογικές διαδικασίες, όπου ξαφνικά οι μηνύσεις, τις οποίες είχαν κάνει πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, και οι οποίες είχαν αρχειοθετηθεί από τον ίδιο τον κ. Αγγελή, ανεσύρθησαν για να χρησιμοποιηθούν ως προδικαστικό υλικό για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)