to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:48 | 21.03.2018

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Μήνυμα αναχρονιστικής αναδίπλωσης και κατήχησης στα σχολεία η απόφαση του ΣτΕ

Απόσπασμα από τη συνέντευξή του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γ. Τραπεζιώτη


Ως «μήνυμα αναχρονιστικής αναδίπλωσης και κατήχησης στα σχολεία» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης  την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης κληθείς, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει το επίμαχο ζήτημα σε ραδιοφωνική συνέντευξή στο «Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γ. Τραπεζιώτη ανέφερε:

Νίκος Βούτσης: Θα ήθελα να αναφερθώ γενικότερα στις συντηρητικές νοοτροπίες οι οποίες  γίνεται προσπάθεια από ορισμένες πλευρές να επιβληθούν. Είχαμε θέσει και με αρκετές αφορμές  το ζήτημα για την Ελλάδα «Μετά». Αν δηλαδή  θα είναι μια Ελλάδα «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών» και συντηρητικής αναδίπλωσης και αυτό περιλαμβάνει όλες  τις εκφάνσεις, δηλαδή και τα εθνικά ζητήματα, αλλά και τη σχέση κράτους-εκκλησίας  ή θα είναι πραγματικά μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που θα προσπαθήσει να ορθοποδήσει.

Αυτό το δίλλημα μπαίνει και ξαναμπαίνει με χίλιες δυο μορφές και αφορμές, τέθηκε κι εχθές με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι προφανώς ένα σήμα, ένα μήνυμα αναδίπλωσης, αναχρονιστικής αναδίπλωσης σε ένα κεντρικό ζήτημα στο οποίο η πολιτεία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την εκπαίδευση και όχι την κατήχηση στα σχολεία.

Γιώργος Τραπεζιώτης: Η εκκλησία το αντιλαμβάνεται αυτό, ότι δηλαδή η πολιτεία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο;

Νίκος Βούτσης: Είναι προφανές πως από  κύκλους της εκκλησίας και ένα μέρος της ηγεσίας της αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Γι’ αυτό παρακινούν και ενεργοποιούν και τη δικαστική βούλα η οποία εν προκειμένω με έναν πάρα πολύ σαφή αναχρονιστικό λόγο και τρόπο έθεσε τη δικιά της σφραγίδα σε μια εκσυγχρονιστική και άκρως αυτονόητη προσπάθεια πολιτικής η οποία είχε υπάρξει από το υπουργείο Παιδείας και από τον τότε υπουργό κ. Ν. Φίλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)