to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 11.11.2020

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Με καθεστωτική και αυταρχική πολιτική αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη δραματική και πρωτόγνωρη κρίση (ηχητικό)

Δραματική και πρωτόγνωρη ιστορικά, με αβέβαιο το μέλλον, κρίση βιώνει η ελληνική κοινωνία με τεράστια επιβάρυνση του νοσηλευτικού προσωπικού και με το ΕΣΥ στα όρια του τόνισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη, σήμερα Τετάρτη 11/11/20 στον ρ/φ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5.


Μιλώντας στην εκπομπή «Ξυπνήστε» με τους δημοσιογράφους Μαρίνα Μάνη και Χρυσόστομο Λουκά ο τ. Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποιεί την υγειονομική κρίση με την αρωγή της επικοινωνιακής τακτικής μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης με στόχο να εμπεδωθεί μία καθεστωτική αντίληψη αυταρχικής διακυβέρνησης.

Εν μέσω πανδημίας, υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης, η κυβέρνηση έφερε απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις, αύξηση των μαθητών ανά τάξη, περιβαλλοντοκτόνο νόμο, πτωχευτικό δίκαιο ενώ ετοίμασε και αντεργατικό νομοσχέδιο. Ποιος αμφιβάλλει, τόνισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, ότι θέλει να αξιοποιήσει τη μεγάλη υγειονομική κρίση για την εμπέδωση μιας αυταρχικής διακυβέρνησης με θεσμική περιστολή πλέον των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα;

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε παράλληλα «απαράδεκτη και πολιτικά κυνική» την κυβερνητική τακτική που κινείται στη λογική της «αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση» προσθέτοντας ότι αυτή η τακτική κορυφώθηκε εχθές από τον κ. Κικίλια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε.

Τέλος σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα ο Νίκος Βούτσης μίλησε για απολύτως υπεύθυνη και τεκμηριωμένη στάση και στις τρεις φάσεις της πανδημίας. Τόσο στις δύο φάσεις της έξαρσης με τα λοκντάουν όσο και στην ενδιάμεση κρίσιμη φάση όπου η κυβέρνηση εκώφευσε σε όλες τις προτάσεις για ενίσχυση και πρόληψη. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εναρμονιζόταν πλήρως κοινοβουλευτικά και με παρεμβάσεις στην κοινωνία με τις ανάγκες και με το αίσθημα του κοινωνικού συνόλου κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)