to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 25.02.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Καλός δήμαρχος, ο αγωνιστής δήμαρχος (βίντεο)

«Δεν έχει κανένα νόημα να παραιτηθούν, όσοι εκλεγούν περιφερειάρχες ή δήμαρχοι, από πριν. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το ασυμβίβαστο, είναι αυτόματο, ακόμα και αν δεν εκλεγούν στην πρώτη θέση, καλό θα ήταν να επιλέξουν έναν από τους δύο ρόλους» τόνισε το πρωί στο Mega, ο Νίκος Βούτσης για το θέμα που διαρκώς αναπαράγει η κυβέρνηση κουνώντας το δάχτυλο στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, περί παραιτήσεων.


Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μπρέγιαννη από την Αυγή:

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βασικό κριτήριο για την καταλληλότητα των δημάρχων είναι «ποιοι ήταν κοντά στον αγώνα του λαού, όλα αυτά τα χρόνια» επεσήμανε εν συνεχεία ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση 60% στην οποία υποχρεώθηκαν οι δήμοι και οι περιφέρειες από τη μνημονιακή πολιτική έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα: απολύσεις, κλείσιμο δομών, υπολειτουργία κ.α.

Άσκησε δριμύτατη κριτική στους κους Μπουτάρη, Ασκούνη και Καμίνη, ότι λειτούργησαν «σαν καλοί διαχειριστές» και «δεν βρέθηκαν ποτέ κοντά στον αγωνιζόμενο λαό». Διευκρίνισε μάλιστα ότι  «δεν συμμετείχαν σε καμία κινητοποίηση του λαού ενάντια στο μνημόνιο και αρκεί κανείς να κοιτάξει το τι πολιτικές αναγκάστηκε, ή εφάρμοσε με την καρδιά του, με ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικές δομές εργασίες, παιδικούς σταθμούς που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν».

Τέλος, για το θέμα της σταυροδοσίας των υποψηφίων ευρωβουλευτών, ο Ν. Βούτσης ανέδειξε το πρόβλημα που προκύπτει με τους λίγους ευρωβουλευτές και την μία πανελλαδική ενιαία περιφέρεια που αναγκαστικά θα υπάρξει και θα λειτουργήσει ως μεγάλο πλεονέκτημα, υπέρ των γνωστών προσώπων των κομμάτων. «Οι ευρωβουλευτές θα είναι από την Αττική και θα είναι από εμάς τους 30 που βγαίνουμε στα πρωινάδικα» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Ν. Βούτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)