to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 26.10.2017

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ηθικοπολιτικά απαράδεκτη η ενέργεια για τα αναδρομικά βουλευτών - Θα αποτραπεί

Το πολιτικό σύστημα έχει προειδοποιήσει αυτούς εκ των συνταξιούχων βουλευτών που εγείρουν απαιτήσεις για τα αναδρομικά, υπάρχει ταύτιση απόψεων και θα αποτραπεί αυτή η ηθικοπολιτικά απαράδεκτη ενέργεια, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Η ιστορία με τα αναδρομικά των βουλευτών «είναι παλιά, είναι περίπου 750 οι συνταξιούχοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν δραματικές μειώσεις στις συντάξεις», είπε ο κ. Βούτσης. «Από αυτούς, οι 150 έχουν διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια -παρότι είχαν προειδοποιηθεί από το πολιτικό σύστημα ότι αυτό ήταν ακατανόητο και δεν θα γινόταν δεκτό, μία λίστα απαιτήσεων κατ' αναλογία με τις δικαστικές απαιτήσεις των συντάξεων», στο πλαίσιο της εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Βούτσης: Με στερεοτυπικές ρητορείες επί διαψευσμένων εκτιμήσεων κρύβει την πολιτική της γύμνια η ΝΔ

 
«Αυτό είναι το πρόβλημα, είναι περιορισμένο ως προς τον αριθμό του αλλά σίγουρα δημιουργεί ένα ηθικό πολιτικό πρόβλημα που αφορά απολύτως τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του παρελθόντος. Συμφωνώ απολύτως ότι θα πρέπει να κλείσουμε το δρόμο σε αυτές τις απαιτήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «στο ζήτημα των αναδρομικών υπάρχει ταύτιση όλου του πολιτικού συστήματος, νομίζω ότι θα αποτραπεί αυτή η ηθικοπολιτικά απαράδεκτη ενέργεια».
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα «που αφορά μειώσεις συντάξεων πολύ πέραν των μειώσεων που έχουν γίνει για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό, στη βάση μίας επίσης ακατανότητης αναλογικότητας, σαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι πρώην βουλευτές και προσμετρώνται τα χρόνια τους όχι ως βουλευτική αποζημίωση αλλά ως μισθολογικό κόστος Δημοσίου».
 
«Αυτό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα που κάποια στιγμή, με τη συναίνεση όλων των κομμάτων, να το δούμε -και πάλι μέσα σε λογικά πλαίσια, γιατί υπάρχει εύλογη ευαισθησία όλης της κοινωνίας. Αλλά θα διαφωνούσα να υπάρξει μία προσωπική, εκδικητικού τύπου, διαμόρφωση σε αυτά τα ζητήματα, σε σχέση με τους παλιούς συνταξιούχους που έτσι ή αλλιώς τα είχαν πληρώσει όλα, 100%, σε σχέση με αυτό που προσδοκούσαν», όπως είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)