to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 15.05.2018

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Η Βουλή αποδοκιμάζει τη νέα σφαγή Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα

«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ακόμα σφαγής των Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα, με τη χρήση άμετρης, οριακής βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν μπορώ παρά, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, να εκφράσω την πλήρη αποδοκιμασία όλων μας σε αυτές τις μεθόδους»


Την πλήρη αποδοκιμασία της Βουλής των Ελλήνων για τη χθεσινή σφαγή Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, εγκαινιάζοντας την έκθεση γελοιογραφίας “WAR S.A. – ΠΟΛΕΜΟΣ Α.Ε.”, στο Μετρό Συντάγματος. Ο κ. Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ακόμα σφαγής των Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα, με τη χρήση άμετρης, οριακής βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν μπορώ παρά, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, να εκφράσω την πλήρη αποδοκιμασία όλων μας σε αυτές τις μεθόδους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας, μίλησε για ακραίο κυνισμό στις διεθνείς σχέσεις, τονίζοντας πως «όσοι δεν θέλουν την ειρήνη και την υπονομεύουν, προετοιμάζονται και κάνουν πολεμικές επιχειρήσεις μικρής, μεσαίας, ευρύτερης κλίμακας και αυτή είναι η αλήθεια μπροστά στην οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την ανάγκη «να γίνονται σεβαστές από όλους, επί της ουσίας, οι αποφάσεις του ΟΗΕ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ειρήνη, την αρμονική συνύπαρξη, τη συνδιαλλαγή και τη συνεννόηση των κρατών» τονίζοντας πως «αυτό αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σε όλα αυτά έχει αναπτύξει, σε γενικές γραμμές, μια σωστή πολιτική για τα θέματα της ευρύτερης σταθερότητας στην περιοχή, πλην όμως, στην πράξη, είτε μπλοκάρονται οι αποφάσεις της, όπως συνέβη χθες με την απόφαση για την παρέμβαση στα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, είτε υπάρχει συμμετοχή σε επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)