to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 22.04.2015

πηγή: naftemporiki.gr

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Η χώρα και ο λαός δεν είναι κάτω από τις επιταγές της διαπλοκής και των δανειστών (βίντεο)

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν στα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές και για τα οποία η κυβέρνηση λέει όχι, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη μεταφορά των διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.


«Αρνούμαστε το κισμέτ ότι η χώρα, ο λαός θα είναι κάτω από τις επιταγές της διαπλοκής και των δανειστών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη μεταφορά των διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν στα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές και για τα οποία η κυβέρνηση λέει όχι. «Να πούμε “ναι” για μισθούς, συντάξεις ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις χωρίς ίχνος προστιθέμενης αξίας; Αν θέλετε να κάνουμε αυτό, θα το πείτε. Κύριε εκπρόσωπε του Ποταμιού το φέρνατε γύρω γύρω επί 22 λεπτά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο υπουργός επεσήμανε: «Μην το περιμένετε, μην τρίβετε ξανά τα χέρια σας. Όλα γίνονται για να έχουμε μία καλή διαπραγμάτευση με την ελάχιστη άνεση ρευστότητας». Κατηγόρησε ακόμη την αντιπολίτευση ότι με την στάση της θέλει να δοθούν τα σήματα στους δανειστές για άσκηση μεγαλύτερων πιέσεων.

«Μιλάτε 20 λεπτά ο καθένας και δεν λέτε στον κ. Ντράγκι ότι δίνει 1 τρισ .στις χώρες που δανείζονται με μηδενικά επιτόκια. Αυτό το αίσχος γιατί δεν το λέτε;», αναρωτήθηκε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μας είπατε ότι “ο χρόνος τελειώνει”. Δεν ξέρω σε ποια γλώσσα το άκουσα. Το έχω ακούσει και σε ξένη γλώσσα».

«Δεν ζητάμε την βοήθειά σας, ούτε την κατανόησή σας. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε κάτι τέτοιο από τις μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις. Αλλά μας νοιάζει η κοινωνία να γνωρίζει», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, δηλώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε τόσο αποφασιστικά και για να ολοκληρωθεί η συμφωνία γέφυρα και για να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία».

«Στην Ελλάδα δεν έχει μπει 1 ευρώ από τον Αύγουστο και παρόλα αυτά η χώρα πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Και γιατί το κάνει; Για να φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού στη μεγάλη συμφωνία για την γενναία απομείωση του χρέους και τα ελάχιστα πλεονάσματα ώστε να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την αρνητική τους στάση. «Δεν ήταν πράξη αντίστασης αυτό που γίνεται από ορισμένους ηγετικούς παράγοντες και πλειοψηφίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι περιορισμένη ευθύνη σε μία κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και άρνηση ανάληψης της οποιασδήποτε ευθύνης», τόνισε, ενώ υπενθύμισε πως προ 2 ετών, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά «έκοψε το 65% των πόρων των Δήμων και των Περιφερειών, η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ είχαν έρθει στη Βουλή με ένα έντυπο με τίτλο “η συμβολή της ΤΑ στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα”».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)