to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 02.06.2019

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Επιτακτική ανάγκη για προοδευτικές παρεμβάσεις (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης σκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία.


O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας και αμέσως μετά προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Σήμερα ολοκληρώνεται μια διαδικασία για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, που είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή την προηγούμενη Κυριακή. Ελπίζω αυτή η συμμετοχή σήμερα να επαναληφθεί, γιατί είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη τους και οι δημοτικοί άρχοντες και οι περιφερειάρχες την άποψη, την παρέμβαση, τη θέση των πολιτών, και μάλιστα όχι μόνο τη μέρα που ψηφίζουμε.

Θα επαναλάβω ότι η χώρα μας, οι περιφέρειες, η αυτοδιοίκηση, με τον δικό τους ρόλο, έχουν ανάγκη, επιτακτικά θα έλεγα, από προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές πολιτικές παρεμβάσεις στη φάση μετά την κρίση ή για να βγούμε από την κρίση και νομίζω πως όλοι θα κριθούν μετά τα αποτελέσματα από το κατά πόσο θ’ αντιστοιχηθούν με αυτή την ανάγκη».

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές εκλογές. Είναι σε ένα άλλο επίπεδο, είναι για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές όλοι οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματα, τα σήματά τους, το πρόκριμά τους, αν θέλετε. Αρκετοί δεν συμμετείχαν και για λόγους που είχαν σχέση με το κατά πόσο μπορούσαν ή όχι να πάνε στους τόπους από τους οποίους κατάγονται.

Είμαι σίγουρος πως οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα της εμπειρίας όλης της προηγούμενης τετραετίας και τ’ αποτελέσματά τους θα δώσουν αδρό αποτύπωμα και μηνύματα για το τι πρέπει να γίνει για τη διακυβέρνηση της χώρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)