to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 06.03.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Βούτσης για τα δάνεια βουλευτών: «Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν»

Στην Εφορία στέλνονται από τη Βουλή τα δάνεια 25 συνταξιούχων βουλευτών από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης.


«Οι βουλευτές δεν παίρνουν δάνεια από το κράτος αλλά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης. Υπάρχει κάθε μήνα παρακράτηση στη βουλευτική αποζημίωση η οποία σχηματίζει τον λογαριασμό από τον οποίο ένας βουλευτής μπορεί να ζητήσει δάνειο έως 10.000 – 15.000 ευρώ. Δεν πρόκειται για δάνειο από τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, το συνολικό ποσό δανείων που έχουν χορηγηθεί σε νυν ή πρώην βουλευτές είναι περίπου 700.000 ευρώ. Όλοι αποπληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους, εκτός από 25 πρώην βουλευτές που οφείλουν συνολικά 180.000 ευρώ.

«Οι βουλευτές δεν παίρνουν δάνεια από το κράτος αλλά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης. Υπάρχει κάθε μήνα παρακράτηση στη βουλευτική αποζημίωση η οποία σχηματίζει τον λογαριασμό από τον οποίο ένας βουλευτής μπορεί να ζητήσει δάνειο έως 10.000 – 15.000 ευρώ. Δεν πρόκειται για δάνειο από τράπεζες», είπε ο Ν. Βούτσης και συνέχισε: «κρατιούνται 300 – 400 ευρώ το μήνα και αποπληρώνεται σε λιγότερο από μία κοινοβουλευτική θητεία. Αν γίνουν εκλογές περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης σε μηνιαία βάση κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν».

Το σύνολο των δανείων που έχουν οι εν ενεργεία και οι πρώην βουλευτές είναι 700.000 ευρώ και «το μεγαλύτερο μέρος εξυπηρετείται τακτικότατα», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε λέγοντας ότι «για τους συνταξιούχους υπάρχει ρύθμιση με όλους εκτός από 25 που έχουν προφανή αδυναμία ή δεν δίνουν από αντίληψη. Είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους. Το σύνολο των χρημάτων σε αυτούς είναι 180.000 ευρώ, σε αυτούς θα κάνουμε καταλογισμό μέσω ΔΟΥ. Έχουν ένα μήνα μήπως τακτοποιήσουν». «Είναι απολύτως ελεγχόμενη υπόθεση. Δεν έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές παίρνουν δάνεια ενώ ο λαός δεν παίρνει», τόνισε και υπενθύμισε ότι «υπήρξε απόφαση της Βουλής που όλα αυτά που θεωρούνταν βοηθήματα ή ενισχύσεις έχουν θεωρηθεί δάνεια για να αποπληρώνονται».

«Οι άνθρωποι που έκαναν την διαρροή δεν καταλαβαίνουν. Σας το λέω ευθέως. Δεν γουστάρουμε τα απολιτίκ ένστικτα του κόσμου να ενεργοποιούνται με λάθος τρόπους», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι αρχικά οι βουλευτές που δεν αποπλήρωναν ήταν περισσότεροι και μειώθηκαν τώρα σε 25.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)