to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 01.11.2019

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ελπίδα για την κοινωνία ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη του τέως προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90,1 και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο


Στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που έδωσε, σήμερα Παρασκευή 01/11/2019, στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά fm” και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει και να μετασχηματιστεί σε καρδιά της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης και ως μόνη εναλλακτική απέναντι στο νεοφιλελεύθερο πόλο. Αυτό ζητάει και προσμένει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του Συνεδρίου ο τέως Πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει εάν θέλει να ξαναδιαδραματίσει ρόλο εναλλακτικής κυβερνητικής δύναμης, όπως ο ίδιος ο λαός έδωσε αυτήν την εντολή με το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου. Είναι υποχρεωμένος να αλλάξει ως προς την κοινωνική γείωση, ως προς τη μαζικότητα, ως προς την επαφή με τα θέματα και την προετοιμασία του προγράμματος και των προσώπων πλέον μετά από μία πενταετή θητεία από την οποία αποκτήσαμε μεγάλη εμπειρία διακυβέρνησης.

Αυτόν το νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι τομή και συνέχεια στη μέχρι σήμερα διαδικασία, είμαστε υποχρεωμένοι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από οπουδήποτε βρίσκεται ο καθένας, με πρώτο ρόλο βέβαια και του Αλέξη Τσίπρα, να τον ανασυγκροτήσουμε τους επόμενους μήνες. Είναι κυριολεκτικά υποχρέωσή μας κι όχι υποκατάστατο της προγραμματικής και κοινωνικής δουλειάς που γίνεται καθημερινά. Δεν είναι κάτι το οποίο έχει όρια διότι γίνεται και οικοδομείται ακριβώς πάνω στην ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Να μετασχηματιστεί ως η καρδιά της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει και το εκλογικό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα η μελέτη των ποιοτικών στοιχείων και της αύξησης στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

Ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στην κοινωνία θέλει ο Δημοκρατικός Προοδευτικός Πόλος να σταθεί στα πόδια του προγραμματικά, κοινωνικά , διεθνώς , ευρωπαϊκά. Να αποτελέσει μια ρεαλιστική από κάθε άποψη εναλλακτική απέναντι στη διακυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου πόλου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)