to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 08.08.2021

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Απαξίωσαν πλήρως τα σχέδια της πρότασης της Επιτροπής «Γκολντάμερ»

«Ποιος σχεδιασμός, ποια πρόβλεψη, ποια ενίσχυση και στήριξη και συντονισμός υπήρξαν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης;»


Διαβάστε τα βασικά σημεία συνέντευξης τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Βούτση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και τον Ανδρέα Πετρόπουλο:


·         Από μόνη της η γενικευμένη στρατηγική μαζικών εκκενώσεων, παρότι προφανώς βοηθάει στη σωτηρία ανθρώπινων ζωών, ωστόσο δεν βοηθάει στην καταστολή του φαινομένου των πυρκαγιών αλλά αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας και απώλειας και βέβαια υπονομεύει τις προσπάθειες και για τη διάσωση του περιβαλλοντικού κεφαλαίου.

·         Είναι σαφές ότι όταν γίνει η αυστηρή κριτική αποτίμηση για τις ευθύνες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση στη χώρα ότι πρωτεύουσα σημασία θα έχει η πλήρης απαξίωση από πλευράς των κυβερνώντων όλων των στόχων και των εκτιμήσεων, των δράσεων και των σχεδίων που εμπεριείχε η πρόταση της Επιτροπής υπό τον καθηγητή Γκολντάμερ που μας επιδόθηκε πριν από 2,5 χρόνια και που είχε ευρεία και πλήρη διακομματική υποστήριξη τότε.

·         Βεβαίως είναι πρωτοφανείς οι συνθήκες και ο «τύπος» των πυρκαγιών που αναπτύχθηκαν, όπως όλες άλλωστε τα τελευταία χρόνια, πλην όμως από τον Μάιο υπήρχαν οι αποδείξεις με την πρωτοφανή πυρκαγιά που κατέκαψε 70 χιλιάδες στρέμματα στα Γεράνεια, όπως επίσης και με τις ακριβείς προβλέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών από μηνός και πλέον για τις υψηλές θερμοκρασίες για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ποιος σχεδιασμός, ποια πρόβλεψη, ποια ενίσχυση και στήριξη και συντονισμός υπήρξαν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης;

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ:

https://www.facebook.com/NikosVoutsis/videos/421963985834909

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)